|

Sanni Grahn-Laasonen blir ny miljöminister

NyhetsbildZoom
Sanni Grahn-Laasonen blir Finlands nya miljöminister. Foto: Lehtikuva
Finlands nya miljöminister heter Sanni Grahn-Laasonen (Saml).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det offentliggjorde statsminister Alexander Stubb (Saml) på en presskonferens på onsdagseftermiddagen. Grahn-Laasonen som sitter sin första period i riksdagen, är också fullmäktigeledamot i hemstaden Forssa. Hon är tredje vice ordförande i Samlingspartiet. Innan hon valdes in i riksdagen, var hon Alexander Stubbs pressmedarbetare. Hon är 31 år, politices magister och har arbetat som journalist. Hon har bland annat varit kvällstidningen Iltalehtis korrespondent i Stockholm. Hon har också bloggat på Iltalehtis webb. Grahn-Laasonen har en ettårig dotter. - Hon är mycket samlingspartist och hon lär sig snabbt. Det är också viktigt att hon är från en annan generation än jag, säger Stubb. - Jag är inte miljövaken på samma sätt som Grahn-Laasonen är, sade han. Regeringen bestämde på tisdagen att Samlingspartiet tar över miljöministersposten efter Ville Niinistö sedan De gröna gått i opposition.

Kommentarer
|

Amanda var 14 när hon sålde sex för första gången – "Jag önskar att folk hade reagerat på vad jag höll på med"

Nyhetsbild
Amanda Bergström sålde sex för första gången när hon var fjorton år gammal. Metoo blev ett personligt uppvaknande för henne och fick henne att inse att hon utsatts för övergrepp. Foto: Heidi Hakala/SPT
Många ville köpa sexuella tjänster av Amanda Bergström innan hon ens fyllt 18 år. Metoo-kampanjen blev ett uppvaknande för Bergström som talar på den nordiska metoo-konferensen i Reykjavik som inleds på tisdag.

Mest läst senaste veckan