Fyra nya fall i Södra Österbotten – smittkedjorna är kända

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Det totala antalet smittade i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är nu 114 personer. Av dessa är vårdas några ännu på sjukhus.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ytterligare två fall av coronasmittade som har koppling till Ylläs har konstaterats i Södra Österbotten, meddelar sjukvårdsdistriktet på onsdagen. Man har också bekräftat två fall som har koppling till andra, tidigare kända smittkedjor. 

Smittspårningsarbetet i samtliga fyra nya fall är därmed avklarat, och karantänsåtgärder har vidtagits.

Det totala antalet smittade i Södra Österbotten uppgår nu till totalt 114 personer. Några av dessa vårdas fortfarande på sjukhus. Det totala antalet tester som gjorts är nu övre 30 000, 457 av dessa togs under tisdagen.


Södra Österbotten nu i accelelerationsfasen

Annons

Sjukvårdsdistriktet skriver i ett pressmeddelande att smittspårningsarbetet hittills har förlöpt bra och att man i huvudsak har kontroll över smittkedjorna.

Som en följd av det ökade antalet smittade i Södra Österbotten övergick distriktet i måndags till den så kallade accelerationsfasen. Institutet för hälsa och välfärd klassificerar epidemiläget enligt tre faser: basnivån, accelerationsfasen och spridningsfasen.

I och med den övergången gav den regionala coronasamarbetsgruppen Nyrkki också rekommendationer om övergång till distansarbete, folksamlingar och användning av munskydd.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Tre nya fall av corona

Foto: Mikael Nybacka

Vasa sjukvårdsdistrikt ger invånarna ett riktigt glädjebesked på fredag förmiddag. Bara tre nya fall av corona. Det är det lägsta antalet på hela oktober.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan