Ett coronafall på Vamia – yrkesinstitutet är redan stängt

En studerande på yrkesinstitutet Vamia har testat positivt för covid-19. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

En studerande på yrkesinstitutet Vamia har testat positivt för covid-19.

Ett coronafall har bekräftats på Vasa yrkesinstitut. Vamias campus har varit stängt sedan i måndags och så kommer det att fortsätta.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett coronafall har bekräftats på Vasa yrkesinstitut Vamia. En studerande har testat positivt för covid-19. Personen i fråga har vistats i yrkesinstitutets lokaler under fredagen 2 oktober.

Mellan klockan 11 och 16 befann sig personen på Campus Hansa på Krutkällarvägen.

Vasas hälsovårdsmyndigheter kontaktar dem som blivit utsatta för smittan och tar beslut om karantän om situationen kräver det, informerar Vamia. 

– Undvik stora människomassor och onödiga kontakter. Ta hand om dig själv och dina närstående och använd munskydd, skriver Åsa Stenbacka, Vamias rektor i ett pressmeddelande.

Annons

Vasa yrkesinstitut har redan varit stängt i några dagar, man övergick till distansstudier i måndags. Distansstudierna pågår åtminstone till och med vecka 42, det vill säga 18 oktober.

Vamia informerar nästa vecka om vad som händer efter 18 oktober.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Tre nya fall av corona

Foto: Mikael Nybacka

Vasa sjukvårdsdistrikt ger invånarna ett riktigt glädjebesked på fredag förmiddag. Bara tre nya fall av corona. Det är det lägsta antalet på hela oktober.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan