16 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt på torsdagen

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Tre personer med coronavirusinfektion vårdas fortfarande på Vasa centralsjukhus.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 
Vid 11-tiden på torsdagen hade antalet bekräftade coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt ökat till 706, det vill säga med 16 personer sedan onsdag förmiddag.

Enligt uppgifter från Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta är 9 av de 16 Vasabor.

LÄS OCKSÅ: Chefsöverläkare: Peter Nieminen om dagens låga siffror: "För tidigt att ropa hej ännu, men förhoppningsvis snart

På onsdagen meddelade sjukvårdsdistriktet att patienter med coronavirusinfektion nu vårdas på Vasa centralsjukhus – för första gången på över fyra månader. De tre patienterna togs in på tisdagen och var fortfarande kvar på sjukhuset på torsdagen. Deras allmäntillstånd beskrivs som gott.
Annons


Incidensen i Vasa över 700

Incidenstalet i Vasa sjukvårdsdistrikt är 333 per 100 000 invånare på torsdagen. I Vasa stad är incidensen nu 701 per 100 000 invånare, enligt Kaukorantas uppgifter.

390 personer i distriktet testade sig för coronaviruset under torsdagen. Det totala antalet tester som tagits sedan pandemins början uppgår nu till 18691.

Vasa centralsjukhus fungerar för tillfället som normalt men är i höjd beredskap på grund av pandemin.


 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Tre nya fall av corona

Foto: Mikael Nybacka

Vasa sjukvårdsdistrikt ger invånarna ett riktigt glädjebesked på fredag förmiddag. Bara tre nya fall av corona. Det är det lägsta antalet på hela oktober.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan