|

Ett nytt coronafall i Karleby – inga nya exponerade

Veckans första coronafall inom Soite konstaterades på torsdagen. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Veckans första coronafall inom Soite konstaterades på torsdagen.

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Personen har varit i karantän.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 
Soite meddelar att det nya coronafallet är kopplat till en tidigare smittkedja. Den smittade som testade positivt i torsdags har varit i karantän och därför har inga nya personer exponerats. Personen bor i Karleby.

Fallet är det första inom Soites område den här veckan. Sammanlagt har 83 fall av covid-19 konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt sedan pandemins början i våras. Inom Karleby stad är antalet 26. Kronoby har 15 fall.

Soite fortsätter påminna om att det är viktigt att testa sig redan vid lindriga symptom och att test kan bokas både digitalt (till Karleby) och via telefon.

Inom Soites område rekommenderas distansarbete i mån av möjlighet och en stark rekommendation om användning av munskydd på offentliga platser är i kraft.

Artikeln är uppdaterad klockan 13.45 med informationen att det nya coronafallet finns i Karleby.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Över hälften av dagens nya coronafall finns i Vasa

Nio av fredagens coronafall finns i Vasa.
Foto: Arkiv/Marcus Lillkvist

Nio av fredagens coronafall finns i Vasa.

De strängare coronarestriktionerna som kommer nästa vecka behövs för att få bukt med epidemin och de muterade virusen säger Heikki Kaukoranta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan