Tre nya coronafall inom Soite – alla smittkedjor inte utredda

Det finns nu två nya smittkedjor inom Soites område, och i det ena fallet är smittspårningen ännu i full gång. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Det finns nu två nya smittkedjor inom Soites område, och i det ena fallet är smittspårningen ännu i full gång.

Det har konstaterats tre nya fall av covid-19 i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. I två fall handlar det om nya smittkedjor och i ett fall pågår ännu smittspårningen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I ett av fallen finns koppling till en tidigare smittkedja. Men i två av fallen handlar det nu om helt nya smittkedjor. I det ena fallet är smittspårningen fortfarande i full gång. Ursprunget utreds och exponerade håller för tillfället på att kontaktas.

De tre fallen konstaterades under onsdagen. Tidigare i veckan rapporterades två fall på måndag, ett på tisdag och noll på onsdag. Soites rapporter gäller alltid fall som konstaterats dagen innan.

Sammanlagt har nu 89 fall av coronasmitta konstaterats inom Soites område under hela pandemin. 

Björkhagens hälsostation kommer att fortsätta vara stängd ännu första veckan i november, på grund av att mer personal behövs i coronaarbetet. Från 9 november öppnas hälsostationen, men man kan komma till läkare och sjukskötare enbart via tidsbokning.

Från och med måndag utvidgas pilotprojektet med tidsbokning digitalt för coronatest till hela Soites område. Tidigare har tid kunnat bokas digitalt enbart till drive in-testningen i Karleby. Nu finns också Kannus och Dunkars i Vetil med. Testen bokas digitalt via den nationella Omaolo-tjänsten.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Över hälften av dagens nya coronafall finns i Vasa

Nio av fredagens coronafall finns i Vasa.
Foto: Arkiv/Marcus Lillkvist

Nio av fredagens coronafall finns i Vasa.

De strängare coronarestriktionerna som kommer nästa vecka behövs för att få bukt med epidemin och de muterade virusen säger Heikki Kaukoranta.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan