Nu kan fler än 50 samlas – förutsatt att säkerheten garanteras

Sport kan spela hemmamatcher i november, men med alla behövliga coronabegränsningar. Zoom
Foto: Linus Lindholm

Sport kan spela hemmamatcher i november, men med alla behövliga coronabegränsningar.

Regionförvaltningsverket har uppdaterat sina coronabegränsningar. Upp till 20 får samlas utan extra åtgärder och med åtgärder på plats finns ingen övre gräns. Men fyra kommuner har stramare rekommendationer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet smittfall har gått ner i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det ger Regionförvaltningsverket orsak att uppdatera sina bestämmelser för november.

Förbudet mot offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare upphör. De sedvanliga säkerhetsföreskrifterna med avstånd, information och handtvätt gäller, men annars finns ingen övre gräns.

LÄS OCKSÅ: Sports planerade hemmapremiär blir av – tar in halva kapaciteten i nya ishallen

Säkerheten vad gäller smittspridning måste garanteras även för samlingar med mer än 20 personer. Men även det är en lindring, tidigare gick den gränsen vid tio personer. Det är alltså fritt fram att ordna tillställningar för upp till 20 personer.

Annons
Regionförvaltningsverket påminner ändå om vad Österbottens coronasamordningsgrupp har sagt om Larsmo, Pedersöre, Jakobstad och Närpes. Där råder en rekommendation om att högst tio personer deltar i privata tillställningar och fritidsaktiviteter. I övriga kommuner gäller gränsen 20 personer.

Det är möjligt för enskilda kommuner att vid behov införa striktare bestämmelser, och Regionförvaltningsverket kan om läget så kräver ändra sitt beslut för november, som gäller från och med fredag till slutet av månaden.

Vasa Sport har redan gått ut med informationen att den planerade hemmamatchen i ishockeyligan blir av den 13 november.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan