|

Åtta nya coronafall i Södra Österbotten

Södra Österbotten har åtta nya coronafall på lördag. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Södra Österbotten har åtta nya coronafall på lördag.

Alla nya fall har att göra med tidigare kända smittkedjor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Åtta nya fall av coronasmitta har bekräftats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Fallen är kopplade till tidigare smittor i Lehtimäki och Soini. Merparten av de smittade var redan i karantän. 

Sjukvårdsdistriktet är nu uppe i totalt 231 fall. Ingen behöver i nuläget sjukhusvård på grund av covid-19. 

Sjukvårdsdistriktet meddelar också att en person som konstaterats vara coronasmittad har befunnit sig i Ideapark i Seinäjoki 17 november mellan klockan 14 och 15.30, och i Prisma i Nurmo klockan 15.45–16.30 samma dag.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Fimlab klarar inte inflödet på 4000 coronaprover per dygn – måste skicka en del vidare

Här, vid Fimlabs centrallaboratorium i Tammerfors, analyseras coronaproverna från fem sjukvårdsdistrikt. Men just nu har man svårt att hinna med.
Foto: Rami Marjamäki

Här, vid Fimlabs centrallaboratorium i Tammerfors, analyseras coronaproverna från fem sjukvårdsdistrikt. Men just nu har man svårt att hinna med.

Trots miljonsatsning på nya maskiner har Fimlab problem med kapaciteten. Delvis beror det på otur. Vd:n Ari Miettinen: "Blir bättre om en vecka."

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan