|

Sex nya coronafall i Södra Österbotten – fler behöver sjukhusvård

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Behovet av sjukhusvård har ökat klart, konstaterar Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. I nuläget är det åtta coronapatienter som vårdas på centralsjukhuset och på hälsocentralernas bäddavdelningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt sex nya coronafall konstaterades i Södra Österbotten under onsdagen, meddelar sjukvårdsdistriktet. De nu smittade har i huvudsak koppling till smittkedjan i regionen Järvi-Pohjanmaa och majoriteten av personerna har redan suttit i karantän när de fått sina positiva testresultat.

Från sjukvårdsdistriktet konstaterar man att behovet av sjukhusvård har ökat klart. Det är nu totalt åtta coronapatienter som får vård på centralsjukhuset i Seinäjoki och på hälsocentralernas bäddavdelningar.

Det totala antalet smittade i Södra Österbotten sedan pandemins början uppgår nu till 286 personer. Det totala antalet prover som tagits uppgår till 47244. Under gårdagen undersökte man 719 prover.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Salonen: "Oroväckande många smittkedjor, 800 i karantän i Österbotten"

Infektionsöverläkare Juha Salonen.
Foto: Mikael Nybacka

Infektionsöverläkare Juha Salonen.

Trots att antalet nya fall minskat under onsdagen vill infektionsöverläkare Juha Salonen ändå inte andas ut. – Det ser bättre ut men vi har många i karantän.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan