|

RFV: Förbudet mot större sammankomster förlängs igen

Regionförvaltningsverket meddelar att restriktionerna förlängs. De gäller till 8 februari. Zoom
Foto: Marcus Lillkvist

Regionförvaltningsverket meddelar att restriktionerna förlängs. De gäller till 8 februari.

Nu är det klart: coronarestriktionerna förlängs i Österbotten och Mellersta Österbotten. Det är fortsättningsvis förbjudet att ordna offentliga sammankomster för fler än 10 personer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under torsdagen togs beslutet om att det rådande förbudet mot större sammankomster förlängs med en knapp månad. Förbudet är i kraft till och med den 8 februari och gäller alla offentliga tillställningar, det meddelar Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland.

Regionförvaltningsverket  i Västra och Inre Finlands verksamhetsområde omfattar Birkalands, Mellersta Finlands, Södra Österbottens, Mellersta Österbottens och Vasa sjukvårdsdistrikts områden. 

Orsaken är den pågående coronaepidemin. Det muterade viruset finns också i Finland och kan orsaka en epidemi som sprider sig snabbare, enligt Regionförvaltningsverket. På riksnivå är covid-19-läget också mycket allvarligt. 

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands beslut gäller offentliga tillställningar, såsom marknader, konserter, teaterföreställningar och idrottsmatcher med publik.

Annons
Regionförvaltningsverkets behörighet omfattar inte privata tillställningar, såsom kvällssamvaro eller familjefester och inte heller normal, kontinuerlig serviceverksamhet. Inte heller myndigheternas sammanträden, så som kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens och nämndernas möten omfattas av begränsningarna, även om regionförvaltningsverket rekommenderar att också dessa ordnas på distans.

Det är fortsättningsvis möjligt att ordna sammankomster för högst 10 personer, men då gäller det att mycket noga följa Institutet för hälsa och välfärds och undervisnings- och kulturministeriets anvisningar om säkra avstånd och hygien. Regionförvaltningsverket rekommenderar starkt att man undviker alla fysiska sammankomster som inte måste ordnas.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Exponering av coronavirus på travtävling i Kaustby

Det finns risk för exponering av coronaviruset på travbanan i Kaustby under en tävling den 18 januari klockan 18.
Foto: Arkiv

Det finns risk för exponering av coronaviruset på travbanan i Kaustby under en tävling den 18 januari klockan 18.

Soite meddelar om en exponering av coronaviruset på travbanan i Kaustby den 18 januari.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan