|

Tre nya coronafall i Södra Österbotten – tiotal i karantän efter exponering på sjukhuset

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Person med coronasmitta rörde sig på centralsjukhuset i Seinäjoki i måndags.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett tiotal personer har satts i karantän efter att en person som senare visade sig vara coronapositiv rörde sig på centralsjukhuset i Seinäjoki under måndagen. Det meddelar Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Personen i fråga befann sig på polikliniken för cancersjukdomar och hematologi mellan klockan 10 och 12 och sedan på samjouren under kvällen. Personen använde munskydd. Alla exponerade har meddelats personligen.

Under måndagen konstaterades totalt tre nya coronafall i Södra Österbotten. Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 497 personer.

Ett par personer vårdas för tillfället på sjukhus på grund av covid-19, uppger sjukvårdsdistriktet.

Annons
Under måndagen undersöktes 240 coronatester.


 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Företagshälsovård i Karleby vaccinerar riskgrupper på företag – sker i Österbotten först senare

När vaccindoserna börjar komma i tillräcklig mängd kommer alla händer att behövas och då är man redo att utnyttja företagshälsovården också i Österbotten.
Foto: Matt Rourke/AP/TT

När vaccindoserna börjar komma i tillräcklig mängd kommer alla händer att behövas och då är man redo att utnyttja företagshälsovården också i Österbotten.

I måndags började Työplus ge coronavaccin till arbetsföra som hör till riskgrupper. Inte aktuellt i Vasa eller övriga Österbotten ännu.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan