Idrottshallar i Vasa håller öppet – högst sex personer per grupp

Simhallen i Vasa. Zoom
Foto: Vasa stad/Arkiv

Simhallen i Vasa.

De som är över 20 år får inte idrotta i Vasa stads hallar. De som är yngre får träna i grupper på högst sex personer, förutsatt att säkerhetsavstånd kan hållas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Restriktionerna för idrott på fritiden i de lokaler som drivs av av Vasa stad förblir oförändrade, i enlighet med de rekommendationer som Österbottens coronasamordningsgrupp utfärdade den 2 mars, skriver Vasa stad i ett pressmeddelande.

Avbrottet i idrottsverksamheten inomhus för personer över 20 år gäller än. För personer under 20 år kan verksamheten fortsätta förutsatt att det under träningarna vistas högst sex personer samtidigt i ett och samma rum. Dessutom ska man följa säkerhetsavstånden och använda munskydd i omklädningsrummen. Båda restriktionerna gäller till den 31 mars.

"Vi fortsätter med de nuvarande restriktionerna, för det finns i nuläget ingen anledning att skärpa dem. Situationen är emellertid fortsatt allvarlig i Vasa och restriktionerna kan ändras till och med snabbt om coronaläget blir ännu värre eller om instruktionerna ändras", säger chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen i pressmeddelandet.

Alla kommunala idrotts- och motionsplatser hålls tills vidare öppna. Vasa stad sköter följande idrotts- och motionslokaler: idrottscentret, idrottshallen, motionsrummen i Silveria, skyddsrummet i Orrnäs, skolornas gymnastiksalar samt simhallen.

Visa fler
|

Dagens fall finns i Jakobstad och Laihela – "Personerna har smittats inom familjen"

Peter Nieminen.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Peter Nieminen.

På lördagen var det få som sökte sig till vården för att testa om de smittats av coronaviruset. Chefsöverläkare Peter Nieminen tror att vädret har ett finger med i spelet.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan