|

Tolv nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Totalt 12 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på fredagen. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Totalt 12 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på fredagen.

Incidenstalet är nu 76. Knappt 300 personer testade sig för coronaviruset under gårdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 12 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på fredagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2211 personer.

 

Hittills den här veckan är Vasa sjukvårdsdistrikt nu uppe i 38 nya coronafall. Utöver dagens tolv rapporterades om tolv i går, tre i onsdags, tre i tisdags och åtta i måndags.
Annons
Av torsdagens fall finns nio i Vasa och ett vardera i Närpes, Jakobstad och Laihela, enligt uppgifter från infektionsöverläkare Juha Salonen. 

Läs också: Österbotten kan ha fått ett nytt fall av muterat virus

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är på fredagen 76 vilket är en liten ökning från torsdagen då det var 75. Förra fredagen var incidensen 103.

292 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt testade sig för coronaviruset under torsdagen.


Över 17 000 har fått första vaccindosen

Enligt sjukvårdsdistriktets veckovisa vaccinstatistik som publicerades på tisdagen är det nu ungefär 17 100 personer i distriktet, det vill säga 12 procent av befolkningen över 16 år, som fått den första vaccindosen. 

Cirka 1600 personer har fått båda doserna. Den andra vaccindosen, "boosterdosen", ges 12 veckor efter den första.

THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. THL:s statistik uppdateras dock med fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Hundratals vaccindoser höll på att gå ut i Vasa – men överläkare Heikki Kaukoranta såg till att de blev använda

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta.
Foto: Karolina Åsmus

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta.

Från och med nästa vecka får friska personer som fyllt 50 vaccinera sig i Vasa. I söndags lyckades man rädda 700 vaccindoser från att kastas bort i staden.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan