En studerande smittad på Vamia – 12 i karantän

Yrkesinstitutet Vamia samlar varje år ungefär 5000 studerande. Zoom
Foto: Arkiv/Karolina Åsmus

Yrkesinstitutet Vamia samlar varje år ungefär 5000 studerande.

Yrkesinstitutet Vamia i Vasa har återigen drabbats av coronasmitta.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En elev på yrkesinstitutet Vamia har konstaterats bära på coronasmitta. Smittan konstaterades i torsdags på Sampo-campus som finns på Smedsbyvägen, meddelar man i ett pressmeddelande.

Tolv personer har blivit exponerade och de sitter nu alla i karantän. För övriga studerande och personal fortgår undervisningen som vanligt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Företagshälsovård i Karleby vaccinerar riskgrupper på företag – sker i Österbotten först senare

När vaccindoserna börjar komma i tillräcklig mängd kommer alla händer att behövas och då är man redo att utnyttja företagshälsovården också i Österbotten.
Foto: Matt Rourke/AP/TT

När vaccindoserna börjar komma i tillräcklig mängd kommer alla händer att behövas och då är man redo att utnyttja företagshälsovården också i Österbotten.

I måndags började Työplus ge coronavaccin till arbetsföra som hör till riskgrupper. Inte aktuellt i Vasa eller övriga Österbotten ännu.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan