Tre nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Tre nya coronafall har konstaterats i distriktet. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Tre nya coronafall har konstaterats i distriktet.

Incidenstalet sjunker något och är nu 41.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt tre nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på söndagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2358 personer. 

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är på söndagen 41 vilket betyder att det sjunkit något sedan gårdagen då det var 42. Förra söndagen var incidensen 29.

Den här veckan har man nu konstaterat 39 nya fall i distriktet: Utöver dagens tre rapporterade man om fyra i lördags, nio i fredags, elva i torsdags, fyra i onsdags, om två i tisdags och om sex i måndags.

Läs också: Dagens fall finns i Närpes, Jakobstad och Laihela

88 personer i sjukvårdsdistriktet testade sig för coronaviruset under lördagen. Det totala antalet tester som tagits sedan pandemins början uppgår nu till 63 381.


33 000 har fått första vaccindosen

På onsdagen uppdaterade Vasa sjukvårdsdistrikt även sin veckovisa statistik på hur många i distriktet som fått coronavaccin. Det är nu ungefär 33 000 personer, det vill säga 24 procent av befolkningen över 16 år, som har fått den första vaccindosen. 

Cirka 1 640 personer har fått båda doserna. Den andra vaccindosen, "boosterdosen", ges 12 veckor efter den första.

På THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. THL:s statistik uppdateras dock med fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Endast två konstaterade fall under helgen – "Det känns betryggande"

Peter Nieminen.
Foto: Mikael Nybacka

Peter Nieminen.

Torsdagens masstester i Brändö ledde inte till någon ökning i coronafall. – Det var ju positivt, säger chefsöverläkare Peter Nieminen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan