|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: Inga nya coronafall

Inga nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Inga nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen.

För andra dagen i rad konstaterar man noll nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inga nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början fortfarande är 2382 personer.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är på tisdagen 29 vilket betyder att det sjunkit ytterligare sedan måndagen då det var 31. 

 

Läs också: Infektionsläkare gläds över det lugna coronaläget – "Hur sommaren blir beror helt på oss själva"

400 personer i sjukvårdsdistriktet testade sig för coronaviruset under måndagen. Det totala antalet tester som tagits sedan pandemins början uppgår nu till 65 543.

Totalt 16 personer har nu avlidit till följd av sjukdomar förorsakade av coronaviruset, uppgav sjukvårdsdistriktet förra veckan. Informationen om antalet dödsfall ges varannan onsdag.

38 500 har fått första vaccindosen
Vasa sjukvårdsdistrikt uppdaterar sin veckovisa vaccinstatistik på onsdagar. Förra veckan hade ungefär 38 500 personer, det vill säga 28 procent av befolkningen över 16 år, fått den första vaccindosen.

Cirka 1 650 personer har fått båda doserna. Den andra vaccindosen, "boosterdosen", ges 12 veckor efter den första.

THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. THL:s statistik uppdateras dock med fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Endast två konstaterade fall under helgen – "Det känns betryggande"

Peter Nieminen.
Foto: Mikael Nybacka

Peter Nieminen.

Torsdagens masstester i Brändö ledde inte till någon ökning i coronafall. – Det var ju positivt, säger chefsöverläkare Peter Nieminen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan