Ett nytt coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Ett nytt fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på söndagen. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Ett nytt fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på söndagen.

Incidenstalet är fortfarande 18.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett nytt fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på söndagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2427  personer. 

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är på söndagen 18 vilket betyder att det är oförändrat sedan fredagen. Förra söndagen var incidensen 16.

Hittills den här veckan har man nu konstaterat 19 nya fall i distriktet: Utöver dagens fall rapporterade man om ett i går lördag, fyra i fredags, tre i torsdags, fem i onsdags, om tre i tisdags och om två i måndags.


56 000 har fått första vaccindosen

På onsdagen uppdaterade Vasa sjukvårdsdistrikt även sin veckovisa statistik på hur många i distriktet som fått coronavaccin. Det är nu ungefär 56 000 personer, det vill säga 40 procent av befolkningen över 16 år, som har fått den första vaccindosen. 

Cirka 5 100 personer har fått båda doserna. Den andra vaccindosen, "boosterdosen", ges 12 veckor efter den första.

På THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. THL:s statistik uppdateras dock med fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs VBL digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande