Händer i dag: Vaccinering utan tidsbokning i Vasa centrum

Det var lång kö till drop in-mottagningen på premiärkvällen den 22 juli. Över 300 personer kom då för att få sin första vaccindos. Zoom
Foto: Simone Åbacka

Det var lång kö till drop in-mottagningen på premiärkvällen den 22 juli. Över 300 personer kom då för att få sin första vaccindos.

Drop in-mottagningen på Kyrkoesplanaden är öppen klockan 8–16.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa stad fortsätter i dag med coronavaccinering utan tidsbokning. Drop in-mottagningen på Kyrkoesplanadens hälsostation (på Kyrkoesplanaden 26) håller öppet från klockan 8 fram till klockan 16.

Alla som fyllt 16 år, eller är 12–15 år och hör till en riskgrupp, kan komma in och få sin första dos coronavaccin.

Med drop in-vaccineringen vill man uppmuntra speciellt unga människor att komma och vaccinera sig.

– Förutom de unga utmanar vi nu även de som jobbar inom till exempel skolor och utbildning att komma och ta sin första spruta om de inte fått den ännu, sade Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta till VBL i helgen.

Annons

Populärt koncept

Vasa testade drop in-vaccinering första gången torsdagen den 22 juli. Premiärtillfället blev populärt och 341 valde att komma och vaccinera sig då.

Även förra veckan hade man öppet under två timmar på eftermiddagen på både onsdagen och torsdagen, och då var det sammanlagt 263 personer som passade på att komma och ta sin första vaccindos.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan