29 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Under onsdagen var det en person som behövde vård på Vasa centralsjukhus på grund av covid-19. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Under onsdagen var det en person som behövde vård på Vasa centralsjukhus på grund av covid-19.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 29 nya fall av coronasmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på torsdagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, har nu stigit till 219. I går, onsdag, var det 215.

392 personer testade sig för coronaviruset under onsdagen.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 3423 personer.

Annons

 

79 fall på fyra dagar

Hittills den här veckan har nu 79 fall konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Utöver dagens 29 rapporterade man om 23 nya fall i går, åtta i tisdags och 19 i måndags.

Av onsdagens 23 fall fanns de flesta – totalt 14 smittade – i Vasa och i Jakobstadsregionen – två smittade vardera i Larsmo, Jakobstad och Pedersöre. Sydösterbotten som länge varit förskonat från smitta hade också ett fall i Närpes och ett i Kristinestad, enligt uppgifter från infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus på onsdagen.

Läs också: Sydösterbotten har nya fall – och incidensen stiger i Larsmo: "Under hela pandemin har jag inte sett något liknande"

Under onsdagen var det bara en person som behövde sjukhusvård på grund av covid-19, och det är inte längre någon som behöver intensivvård.


Drygt hälften av österbottningarna är fullt vaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 72,3 procent av befolkningen i Vasa sjukvårdsdistrikt som tagit den första dosen av coronavaccinet. 56,2 procent har även tagit den andra dosen.

Räknar man enbart med befolkningen över 12 år är det 64,8 procent som är fullt vaccinerade.

Här kan du följa hur vaccineringen framskrider i de olika åldersgrupperna och kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt.

I hela landet är det 57,0 procent som är fullt vaccinerade. Räknar man enbart befolkningen över 12 år är andelen fullt vaccinerade 64,7 procent.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan