Sju nya coronafall i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Incidensen fortsätter att sjunka i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under söndagen konstaterades sammanlagt sju nya fall av coronasmitta i Södra Österbotten. Det meddelar sjukvårdsdistriktet på sin sajt nu på morgonen. 

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår till 1478 personer.

Efter en augusti månad med rekordmånga nya smittfall har fallen undan för undan börjat minska igen i september. Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är nu nere på 58. I går, söndag, var incidesen 66,8 och förra måndagen 86,5.

I nuläget är det 1–3 personer i distriktet som behöver sjukhusvård på grund av covid-19.

Annons

 

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd är det nu 69 procent av invånarna i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt som tagit den första dosen av coronavaccinet. 51,4 procent har även tagit den andra dosen. Räknar man enbart med befolkningen över 12 år är det 58,8 procent som är fullt vaccinerad.

Södra Österbottens regionala coronasamordningsgrupp håller sitt veckomöte klockan 12.30 i dag.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan