I morgon flyttar coronaprovtagningen till Kaserntorget

Tältet var först på plats när sjukhuset började förbereda flytten. Zoom
Foto: Monica Ahlroth

Tältet var först på plats när sjukhuset började förbereda flytten.

Från och med onsdag flyttar coronatesterna till ett nytt ställe. Nu sker alla tester på Kasernområdet i Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronaprovtagningen vid Vasa centralsjukhus flyttar nu till Kasernområdet. Det betyder att alla med coronasymtom nu ska söka sig dit för att bli testade. 

Provtagningen sker enligt drive in- eller walk in-princip, vilket betyder att du kan gå eller köra fram till provtagningsstället på Kaserntorget. 

– Flytten pågår som bäst. I går då vi slutade testa för dagen påbörjade vi arbetet med flytten och nu försöker vi få allt i ordning så att vi kan börja testa på onsdagen, säger överskötare Saija Seppelin. 

Foto: Kati Hiekkanen


Annons
På onsdag klockan 9 börjar testerna. Från och med torsdagen den 30 september kan du testa dig varje dag mellan klockan 8 och 20.20.

Testerna kräver inte remiss eller tidsbokning. Vasa sjukvårdsdistrikt rekommenderar att barn och unga testar sig med låg tröskel. För personer som är dubbelt vaccinerade avgörs behovet att testa sig från fall till fall.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan