|

LYSSNA: Hjärtesorger och prestationsångest – unga berättar om upplevelser i början av 2020-talet

Ett nytt avsnitt av nyhetspodden Bakom rubrikerna finns tillgängligt på HSS Medias nyhetssajter. Zoom

Ett nytt avsnitt av nyhetspodden Bakom rubrikerna finns tillgängligt på HSS Medias nyhetssajter.

Ett tidsdokument över hur det är att vara ung i början av 2020-talet. Det är vad skrivtävlingen Ung 2021 och de 170 inkomna bidragen illustrerar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hur är det att vara ung 2021? Det är något som unga fått ge svar på i skrivtävlingen Ung2021 som HSS Media och många samarbetsparter ordnar. 

Arrangörer för Ung 2021 är Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten, Förlaget, SÖU, Skrivande skola/Svenska modersmålslärarföreningen i Finland, Centret för livslångt lärande, Läsambassadörerna och Unga Scenkompaniet.

Den här tävlingen startade i våras och avslutades för några dagar sedan. Projektets idé är att inspirera till skrivande och läsande. 

Vasabladets journalist Karolina Åsmus är en av de som läser igenom de 170 texter som har blivit inskickade. Bidragen är indelade i tre olika ålderskategorier. 

– En stor del av texterna kan klassas som ungdomslitteratur. Det handlar bland annat hjärtesorg, problem med vänner, familj eller skola. Ett återkommande tema är också att många upplever att de lever under press, säger Åsmus i podden. 

Bland bidragen finns många olika format representerade: fiktiva berättelser, dikter, debattinlägg, sånger och till och med ett teatermanus. I podden diskuteras också fördelarna med att skriva och varför det kan vara en bra idé att göra dagboksanteckningar. 
Annons

Ett nytt avsnitt av Bakom rubrikerna hittar du på HSS Medias lyssnasajtSpotifyPodcaster och Podbean.

Har du tankar, frågor eller förslag på samtalsämnen till podden? Ta gärna kontakt på patrick.sjoholm@hssmedia.fi

 

Listen on Apple Podcasts
 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan