10 nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd (THL) är det nu 85,9 procent av invånarna över 12 år i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd (THL) är det nu 85,9 procent av invånarna över 12 år i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet.

Incidensen sjunker i distriktet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt tio nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats klockan 11 på torsdagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är 104 och har sjunkit. I går var incidenstalet 107.

 

Under onsdagen var det 329 personer som testade sig för coronaviruset.

Totalt har distriktet nu haft 4066 positiva fall sedan pandemins början.


78 procent är fullvaccinerade

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd (THL) är det nu 85,9 procent av invånarna över 12 år i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet, och 78,7 procent som även fått den andra.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan