Sju nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar de nya fallen på sin webbplats. Zoom
Foto: Ida Erikson

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar de nya fallen på sin webbplats.

Incidensen sjunker i dag igen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt sju nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats klockan 11 på fredagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, fortsätter att sjunka. På fredagen är talet 101, i går var de 104.

 

Under torsdagen var det 300 personer som testade sig för coronaviruset.

Totalt har distriktet nu haft 4073 positiva fall sedan pandemins början. Vasa sjukvårdsdistrikt befinner sig i spridningsfasen sedan 23 augusti 2021.


Magiska 80-gränsen närmar sig

Enligt de senaste uppgifterna från Institutet för hälsa och välfärd (THL) är det nu 86 procent av invånarna över 12 år i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet, och 79 procent som även fått den andra.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan