|

I dag: Ett nytt fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Det är ett tag sen, men i dag har Vasa sjukvårdsdistrikt bara ett enda nytt fall av corona. 

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I går måndag tog 618 österbottningar ett coronatest. Incidenstalet är i dag 122.

Hittills har Vasa sjukvårdsdistrikt 4395 fall sedan pandemins början.


 

14 nya coronafall har konstaterats under det gångna dygnet, uppger Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt på sin webbplats på tisdagen. Just nu vårdas fyra coronapatienter på sjukhus i Södra Österbotten.  Incidenstalet stiger och är nu 153,4. 


LÄS MERA: 

I två veckor har Närpes och Kristinestad haft varsin smittkedja som gett många nya dagliga fall. Nu verkar läget i Sydösterbotten vara lugnare. 

Att man var snabba på att sätta folk i karantän när utbrotten upptäcktes har också gjort att smittspridningen kunnat bromsas.

Annons

– De har jobbat hårt, säger chefsöverläkare Peter Nieminen.

Och hur ser det ut i norr?

– Där har det lugnat ner sig riktigt ordentligt – för tillfället. De har ju haft det hårt en längre tid under hösten, och även om de haft läget under kontroll har de också fått jobba för de här resultaten.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan