Fyra nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus fungerar i höjd beredskap med anledning av coronapandemin. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus fungerar i höjd beredskap med anledning av coronapandemin.

Närmare 700 personer testade sig för coronaviruset i går.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fyra nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på tisdagen.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är det samma som i går, det vill säga 105.

Under måndagen var det 669 personer som testade sig för coronaviruset.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 4477 personer.

Annons

 
En covidpatient på VCS i går

I går, måndag, rapporterade Vasa sjukvårdsdistrikt om åtta fall. Fem av dessa fanns i Vasa, två i Laihela och ett i Kristinestad.

– Nu är det fler vuxna än barn som blir sjuka. Men de flesta fallen kommer från redan kända smittkedjor, sade Juha Salonen på måndagen. 

Läs också: Vasa sjukvårdsdistrikt skickar fler tester på sekvensering för nya mutationen – "Nu är det viktigt att vinna tid"

Under måndagen var det en person som fick vård på Vasa centralsjukhus på grund av covid-19. Personen behövde inte intensivvård.


6 procent har fått tredje vaccindosen

Enligt de senaste uppgifterna (från måndag eftermiddag) från Institutet för hälsa (THL) är det nu 87,2 procent av invånarna över 12 år som tagit den första dosen av coronavaccinet i Vasa sjukvårdsdistrikt. 82,8 procent har fått två doser och 6,2 procent har fått tre doser.

Över 40 procent av alla över 80 år har nu fått den tredje dosen.

Räknar man hela befolkningen – det vill säga även alla barn under 12 år som ännu inte ingår i vaccinationsprogrammet – handlar det nu om 71,9 procent som nu är dubbelvaccinerade i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan