|

306 nya coronafall i dag

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Dagligen tas kring tusen coronatester i Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Österbottens välfärdsområde rapporterar om 306 nya coronafall det senaste dygnet. Det betyder att incidenstalet fortsätter stiga, i dag är talet 2116. 

I går tog 1011 österbottningar ett officiellt coronatest. Sedan pandemins början har området 9435 bekräftade fall totalt. 

På torsdagen fick fyra personer intensivvård på Vasa centralsjukhus på grund av covid-19. De patienter som vårdas på vanlig avdelning på sjukhuset har ökat till sju. Dessutom får tolv patienter vård på bäddavdelningar inom primärvården, huvudsakligen i Vasa. 


Nya beslut om karantän och nedstängning

Annons

Kommer alla restauranger snart att stängas? Och hur blir det med karantänstiden i Österbotten? Svar kommer förhoppningsvis i dag. Läs mera här om vad som är på gång. 


 


LÄS MERA: Här är kommunen med flest trippelvaccinerade

På en dryg vecka har incidensen i Österbottens välfärdsområde blivit dubbelt högre. På torsdagen nådde incidensen 2070. Positivt i det dystra läget är att en tredjedel av  de som är 12 år och äldre i alla de tre österbottniska vårdområdena nu är fullvaccinerade, det vill säga har fått tre doser av coronavaccinet. 


Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan