|

LYSSNA: Fem viktiga punkter om välfärdsområdesvalet

Österbotten har landets flitigaste välfärdsväljare. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Österbotten har landets flitigaste välfärdsväljare.

 Nyhetspodden synar valresultatet och komprimerar det historiska valet till fem viktiga punkter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Väljarna har sagt sitt. Nu är det upp till de 59 ledamöterna i Österbottens välfärdsområdesfullmäktige att axla ansvaret. 

Vad kan bli knäckfrågor i det nya fullmäktige där SFP har majoritet? Och den återkommande diskussionen om vården och pengarna. Hur ska man använda de 700 miljoner euro som samkommunen förfogar över 2022? 

Det är några av de ämnen som diskuterar i det senaste avsnittet av Vasabladets nyhetspodd Bakom rubrikerna. Vasabladets debattredaktör Björn Nyberg medverkar och summerar det historiska valet i fem punkter, som är extra intressanta att hålla koll på. 

Lyssna på Bakom rubrikerna på HSS Medias lyssnasajtSpotify och Apple podcasts.

Annons
Har du tips, respons eller frågor angående nyhetspodden? Ta gärna kontakt med redaktören Patrick Sjöholm på patrick.sjoholm@hssmedia.fi.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan