|

Finland: THL har registrerat 42 nya coronadödsfall sedan i går

En coronapatient får intensivvård på sjukhuset i Seinäjoki. Zoom
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

En coronapatient får intensivvård på sjukhuset i Seinäjoki.

I dag vårdas 675 coronapatienter på sjukhus runtom i Finland, 49 av dem får intensivvård.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt färska siffror från Institutet för hälsa och välfärd är de nya fallen de senaste sju dagarna lite färre än veckan innan. Då ska vi komma i håg att myndigheterna nu i de flesta fall rekommenderar självtest och mörkertalet blir därför stort. 

Också antalet coronapatienter på sjukhus är något färre än i början av veckan. Just nu vårdas 675 patienter på sjukhus och bäddavdelningar. 49 av dem vårdas på intensivvårdsavdelning för sina coronasymtom. Förra veckan uppgav THL att risken för en ovaccinerad att behöva intensivvård är 27 gånger högre än för en vaccinerad.

Institutet har registrerat 42 nya dödsfall bara sedan i går. Det är finländare som avlidit till följd av covid-19. 

Nu är 46,2 procent av finländarna över tolv år vaccinerade tre gånger mot corona. 

Annons

Marina Kinnunen
Foto: Jonny Huggare Smeds

Marina KinnunenLÄS MERA: "Risken att bli smittad högre än någonsin"

Under veckan som gått har man vid den officiella provtagningen bekräftat över 2000 nya coronafall i Österbotten. Men mörkertalet är stort. Sedan fredagen har tre personer dött till följd av coronaviruset. 16 personer behöver sjukhusvård i Österbotten. 

– Det här betyder att vi i själva verket har många smittfall i regionen, och bara en liten del bekräftas genom test. Risken att bli smittad är nu högre än någonsin tidigare, säger välfärdsområdesdirektör Marina Kinnunen i ett pressmeddelande.

Läs mer om läget i Österbotten här. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan