|

Lyssna: Flykten från jobben – massuppsägningar i pandemins svall

Miljontals anställda säger upp sig i rekordfart. The Great Resignation är på allas läppar. Och ingen är riktigt förberedd. Zoom
Foto: Bildbank 123RF

Miljontals anställda säger upp sig i rekordfart. The Great Resignation är på allas läppar. Och ingen är riktigt förberedd.

Det pågår en revolution på arbetsmarknaden. Allt fler tar steget ut i det okända. Trenden är global, och lokal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

The Great Resignation, den stora massuppsägningen, är en trend på arbetsmarknaden där människor i stor omfattning säger upp sig från sina arbeten. Efter en längre period av att arbeta hemifrån utan pendling har många människor bestämt sig för att balansen mellan arbete och privatliv har blivit viktigare för dem.

Denna revolution inom arbetslivet verkar fortsätta i snabb takt. Enligt en ny global undersökning planerar en av fem anställda att säga upp sig under det här året. Vad är det händer på arbetsmarknaden, och framför allt varför?

Hankenforskaren Maria Ehrnström-Fuentes och forskaren på Helsingfors universitets Ingrid Biese medverkar. Redaktör är Patrick Sjöholm. 

Lyssna på det hundrade avsnittet av nyhetspodden Bakom rubrikerna på Spotify, Podcaster eller lyssnasajten.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan