Vässa skridskorna

Om du ännu inte hunnit inviga skridskosäsongen finns en chans till det på lördag vid skridskobanan på bobollsplan i Sandviken. Handelslaget KPO bjuder då in till ett skridskoevenemang för hela familjen klockan 11–13.

Öva på piruetter med familjen på bobollsplan i Sandviken på lördag.

***
Njut av country-pop från Karleby
The Haralds består av syskonen Max Åström, Ebba Åström och Mindy Svenlin som växte upp i byn Rödsö, Karleby. På lördag klockan 19 ställer de sig på scenen på Doo-Bop Club och levererar country och pop-toner med egenskrivna låtar. Mer information om lördagens spelning hittar du här.
The Haralds består av syskonen (från vänster i bild) Mindy Svenlin, Ebba Åström och Max Åström som växte upp i byn Rödsö, Karleby.
***
Hylla vänskapen alla dagar
Vi vet att det magiska datumet är 14 februari varje år, men varför inte redan i helgen överraska en vän, en äldre släkting eller någon halvbekant? Vändag i all ära, en vänlig gest funkar alla dagar om året! Föreslå en kaffe eller en solskenspromenad eller ge bort ett extra blomskott!

***

Söndagar är för second hand
Passa på att fynda något nytt, eller varför inte sälja något du inte längre använder, på loppisevenemanget Rewell goes 2nd hand i köpcentret Rewell på söndag klockan 11–18. Och du hinner ännu gå igenom garderoben i jakt på plagg som kan säljas. Evenemanget ordnas varje söndag fram till den 28 maj.

***
Ta med en vän på hockey
Du kan också tjuvstarta vändagsfirandet redan på fredag kväll med att heja på örnarna som möter Jukurit på Kopparön. Nedsläpp sker klockan 18.30. Ta med en kompis eller familjemedlem du inte sett på länge och njut av stämningen på Sundom stå.

Sport möter Jukurit i Vasa ishall på fredag kväll. Ett perfekt tillfälle att ta med en kompis och njuta av hockey!
***
En omtalad nypremiär
En klassisk kärlekssaga väcks till liv igen med start på fredag den 10 februari då kultfilmen ”Titanic" från 1997 har nypremiär. Kärleksdramat mellan Jack och Rose visas nu i ny version i 4K och 3D på bioduken.
Det blir nypremiär för kultfilmen
Vill du satsa på en nostalgisk filmkväll så är det nypremiär för filmen på fredag den 10 februari på Bio Rex i Vasa och i Jakobstad och den 14 februari i Karleby.

Romantisk filmkväll...
Vill du skippa dramat och njuta av en riktigt ostig romantisk komedi så släpper Netflix en kärleksbomb lagom till vändagen. Reese Witherspoon spelar en tonårsmamma som försöker göra verklighet av sina drömmar i filmen "Your place or mine". Ashton Kutcher spelar mannen som antagligen till slut får hennes hjärta. Men nu ska vi inte spekulera för mycket. Premiär på Netflix blir det på fredag den 10 februari.
Officiell trailer för Your place or mine.

...eller nostalgisk tillbakablick till gymnasietiden
Lagom till att abi abi abi-ropen ekar i Österbotten den här veckan släpps den norska komediserien "Russebussen" på Yle Arenan. I serien får tittarna följa de bästa vännerna Egil och Vip som är inne på sitt efterlängtade abiår. Grabbarna siktar högt och drömmer om en plats på skolans bästa russebuss. För er som inte hört om konceptet russebuss tidigare kan vi berätta att abina i Norge följer en anrik tradition där de fixar en buss strax innan de tar studenten som de festar loss i. Ni som sett "Skam", ni vet. I Finland har vi lastbilsflak som abina åker på under penkis, i Norge åker man russebuss.

... eller ta pulsen på gängkriminaliteten i Finland
Veckans Bakom rubrikerna fokuserar på gängvåldet som dragit in över Sverige. Varför har gängvåldet eskalerat i Sverige och vilka fallgropar ska Finland undvika en liknande situation här? De frågorna diskuterar Patrick Sjöholm i veckans poddavsnitt. Lyssna här.