Fredag 24 februari

Vattendisco

På fredag klockan 18–20 ordnar Vasa simhall vattendisco för barn. En DJ är på plats och spelar musik, och lekledare håller i programmet. Evenemanget är tillåtet för barn i åldern 4–17 år och simkunnighet krävs.

Sport–Lukko

Kan Sport bryta den dystra trenden efter sju förluster på raken? Sport tar sig an serieledaren Lukko på hemmaplan. Nedsläpp klockan 18.30.

Keltisk musik på O'Malley's

Bandet Celt Division spelar på O'Malley's och utlovar irländsk folkmusik – och en del punk. Spelningen drar igång vid 23-tiden.

Bandet Celt Division består av Toni Rukkila, Gary Timm, Timo Tikkamäki, Airi Salmela, Kimmo Kaunisto (och basisten Pekka Hietalahti som fattas på bilden).

Trap på Teatro

Rapparen Sexmane uppträder på Teatro. Aldrig hört om honom? Låtarna 40k och Chillaa veli har närmare 7 miljoner lyssningar på Spotify. Dörrarna öppnas klockan 22.

Skid-VM

Världsmästerskapen i nordisk skidsport drar igång på allvar torsdagen den 23 februari och pågår ända till den 5 mars. Österbotten har två representanter: Alva Thors från Vörå som tävlar i nordisk kombination och skidåkaren Joni Mäki från Vasa.

Till helgen utlovas perfekt skidväder.

Lördag 25 februari

Militärparad i Vasa

I helgen är det 105 år sedan jägarnas hemkomst till Vasa, vilket uppmärksammas med militärparad på lördag. Materielutställningen på Kaserntorget är öppen från 9–12 och marschen från Vasa torg till Inre hamnen börjar 12.45.

Arrangemanget påverkar biltrafiken, parkeringen och bussarnas rutter i centrum både på fredag och lördag.

Läs mer här: Vapnen, fordonen, programmet, trupperna – så ser helgens militärparad i Vasa ut

Så här såg det ut för fem år sedan när 100-årsjubileet till minnet av jägarnas ankomst firades i Vasa.

Sahaja yoga: Ett liv utan stress

Klockan 10.30–12 kan du testa på Sahaja yoga som är en meditationsform för att stilla tankarna och minska stressen. Sessionen ordnas på Sahaja yoga meditationscenter i Vöråstan. Evenemanget är gratis.

Skida, åk pulka eller skrinna

Det ser ut att bli riktigt härligt vinterväder i helgen, med några minusgrader och sol. På Vasa stads webbplats kan du se vilka backar, spår och rinkar som är öppna. Eller varför inte boka in en kompisdejt i form av en långpromenad?

Mailattaret–Lapuan virkiä

Klockan 17.15 är det dags för sista matchen i gruppspelet i hall-FM, då Vasas Mailattaret möter Lapuan Virkiä. I maj drar Superpesissäsongen igång!

Vem ska representera Finland och Sverige i Eurovision?

Klockan 21 på lördag avgörs vem som vinner Tävlingen för ny musik, UMK. Vinnaren representerar Finland i Eurovision Song Contest i maj. En av förhandsfavoriterna är Käärijä med låten Cha cha cha.

På lördag samma tid går också den fjärde delfinalen av Melodifestivalen av stapeln. I den deltar bland annat Loreen som vann ESC 2012. Den slutliga finalen i Sverige äger rum i mars.

Har vi missat något evenemang? Fyll på listan genom att kommentera artikeln.