Fredag

Tinja Sabel och Charlotta Kerbs på Doo-Bop

Vi inleder helgen starkt med en mysig singer-songwriterkväll på Doo-Bop. Tinja Sabel och Charlotta Kerbs bjuder publiken på akustisk musik, där både egna låtar och covers står på repertoaren.

Tinja Sabel och Charlotta Kerbs uppträder på Doo-Bop.

Dörrarna öppnar klockan 19 på fredagen och själva showen tar vid klockan 20.

Kaurismäki-kväll

Känns det som att du hellre skulle njuta av fina filmer i biosalongsmörkret? Då kanske Kino Ritz' Kaurismäki-kväll kan vara något för dig.

Alma Pöysti och Jussi Vatanen spelar huvudrollerna i Aki Kaurismäkis film

Under kvällens gång visas Aki Kaurismäkis trilogi bestående av "Skuggor i paradiset" (Varjoja paratiisissa), "Ariel" och "Flickan från tändsticksfabriken" (Tulitikkutehtaan tyttö). Kaurismäkis nyaste film, "Höstlöv som faller" är uppföljare till dessa.

Vad ska man förbereda sig på om man aldrig sett Kaurismäkis filmer innan?

– Var beredd på att han har en speciell stil och att filmerna inte innehåller så mycket action, dramatik och specialeffekter. Kom med ett öppet sinne för filmerna är trots detta sevärda, säger Valter Lidsle, biografansvarig på Ritz i en intervju med Vasabladet.

Den första filmen visas klockan 17.00 och den sista börjar klockan 20.15.

Karaoke ombord på Aurora Botnia

Kanske du istället vill dra "Till havs" till havs? Nå, kanske de inte riktigt har den låten på spellistan, men en karaokekväll ombord på Aurora Botnia blir det ändå. Färjan går 16.45 från Vasa och 20.15 från Umeå och karaokevärdinnan Andrea Österåker leder showen.

Lördag

Dansgala på Carpella

På lördag är det dags att ta på sig dansskorna, för klockan 20 börjar dansen på Carpella i Karperö. Tomas Fantz och Replay med gästartist Patrick Blom uppträder på kvällens dansgala.

Lake Jons på Ritz

Indiebandet Lake Jons uppträder på Ritz.

Helsingforsbandet Lake Jons, som har gjort sig kända för att spela modern indie-folk, har nyligen släppt sitt tredje album. Det här kommer de fira med en turné under hösten, och på lördagen uppträder de på Ritz.

Dörrarna öppnas 19.15.

Söndag

Stundars höstmarknad

På söndagen blir det traditionell höstmarknad vid Stundars.

Den här helgen är det dags för höstmarknad på Stundars.

Om du vill fynda hantverk, lokala produkter eller matvaror ska du alltså ta dig ut till Solf mellan 11-15. En av höjdpunkterna under höstmarknaden är uppvisningen av en Cyklonette-bil från tidigt 1900-tal.

Kolla in höstens stora anime-adaption: One Piece på Netflix

Men du behöver givetvis inte ta dig någonstans alls, om du inte vill. Istället kan du mysa ner dig i tv-soffan och titta på vad du än vill. Kanske du har något i filmhyllan som pockat på din uppmärksamhet hur länge som helst? Kanske någon av tv-kanalerna visar något kul? Eller så öppnar du någon av streamingtjänsterna och sträckkollar en av dina favoritserier.

Ett tips är anime-adaptionen One Piece, som just nu streamas på Netflix. Serien baserar sig på den klassiska japanska animen och mangan med samma namn, men nu har det alltså gjorts en filmatisering med den mexikanska skådespelaren Iñaki Godoy i huvudrollen som piratkaptenen Monkey D. Luffy.

Serien består av åtta avsnitt och hade premiär sista augusti.