Sporthelg utan dess like

Sportfantasterna får verkligen sitt lystmäte den här helgen. Det bjuds nämligen på idrottslig underhållning utan dess like varje dag under veckoslutet.

På fredag klockan 18 är det dags för VPS att möta Inter. Lyckas VPS hålla sin rekordlånga vinstkedja? Sök dig till Lemonsoft stadion för att få klarhet i det!

På lördagen blir det ishockeyfest med Sport.

På lördagen möter Sport Jukurit klockan 17, och på söndag bjuds det på fotbollsderby då VIFK möter Kraft klockan 14.

Det finns alltså alla chanser att se spännande matcher i Vasa den här helgen!

Höstloppis i Kvevlax uf på fredag

Om du i stället tycker om att mysa på loppis så är Kvevlax uf helt rätt plats den här helgen. Då äger nämligen föreningens höstloppis rum. Från fredag klockan 16 till söndag klockan 14 (med paus under nätterna, förstås) kan du fynda loss, eller varför inte sälja saker du själv vill bli av med? Och pssst, det ryktas om att nygräddade grisar finns till försäljning på fredag och söndag...

Platform bjuder på kulturell soppa

På fredagen klockan 18.30 bjuder kulturföreningen Platform in till sitt evenemang "Cultural soup", där de bjuder på soppa medan den mexikanska konstnären Itala Aguilera presenterar sig och sitt verk. Det blir textilier och handgjorda designer gjorda i second hand-material, så kom till Platforms lokal på Kyrkoesplanaden och njut av värme i höstrusket.

Höstjippo i Solf på lördag

På lördagen vaknar Solf centrum till liv. Mellan 10 och 15 bjuder företagare och producenter in besökare att ta del av allt byn bjuder på. Även Stundars välkomnar folk: sockenmagasinet har öppet 11–14 på lördagen.

Njut av friska luften eller tävla med käpphästar vid Norrvalla

På lördagen bjuder Norrvalla i Vörå in till friluftsliv i alla dess former. Evenemanget riktar sig till både barn och vuxna och deltagarna får prova på många olika aktiviteter – bland annat käpphästtävling. Så leta er till Norrvalla på lördagen klockan 10-15.

Vasabandet Rotten Sound uppträder på Butcher & Banker

På lördagen bjuder Butcher & Banker på en riktig smällkaramell (eller käftsmäll, beroende på hur man vill se på saken). Då uppträder nämligen det internationellt erkända grindcore-bandet Rotten Sound, som ursprungligen kommer från Vasa, i hemstaden.

År 2015 uppmärksammades bandet då de öppet tog avstånd från nazismen. Då avbokade bandet sin spelning på en Helsingforsklubb som tidigare bokat band med koppling till nynazismen. Rotten Sound kommenterade saken med att dela Napalm Deaths cover av Dead Kennedys låt "Nazi punks fuck off" på sin Facebooksida.

Vasabandet Rotten Sound uppträder på Butcher & Banker på lördagen.

Rotten Sound uppträder klockan 23.30 på lördagen. Innan dess stiger också bandet Vähäkyrö Drive-By upp på scenen.

Gå ut på höstpromenad – njut av färgerna

Njut av höstens alla färger.

Solen skiner fortfarande samtidigt som höstens alla färger börjar spraka. Enligt torsdagens väderprognoser ser det dessutom ut att vara uppehållsväder i Vasa i helgen, så kanske du kan passa på att ta en höstpromenad och tanka lite naturenergi?

Fiskets dag i Malax

På söndagen blir det fisk för hela slanten då Fiskets dag för barn och ungdomar äger rum mellan klockan 10-15. Deltagare kan prova sin fiskelycka med mete, men också med frågesport och prickskytte. Och tar man med sin nalle finns det också ett nallesjukhus på plats.