Kosläpp i på Kvarnbackens gård i Vikby

På lördag ordnas det årliga kosläppet på Kvarnbackens gård i Vikby. På området ordnas en mängd olika aktiviteter och kaffeservering ordnas av Korsholms 4H. Området öppnar klockan 10 och de glada korna springer ut på grönbete klockan 12. Evenemanget tar slut klockan 14.

Så här kan det se ut när korna får gå ut på grönbete igen efter en lång vinter.

Fiskmarknad vid Fiskstranden

På lördag går evenemanget Fiskets dag av stapeln vid Fiskstranden i Vasa. Där kan du handla fisk, lyssna på dragspelsmusik, delta i tävlingar eller varför inte betala fiskevårdsavgiften. Marknaden håller på klockan 9–14.

På lördagen ordnas det årliga evenemanget Fiskets dag vid Fiskstranden i Vasa. Även i år utlovas det dragspelsmusik.

Fotboll hela helgen

För fotbollens vänner händer det grejer varje dag denna helg. På fredag blir det derby på Sandviken, då VPS damer tar emot SJK klockan 19. På lördag ställer VPS till med kalas på GW Galleria för att fira jubileumssäsongen. Under evenemanget, som ordnas klockan 11–15, ordnas det bland annat skattjakt där man kan hitta matchbiljetter. Slutligen möter Vasa IFK:s herrar FC Vaajakoski på Sandviken på söndag med avspark klockan 16.

VPS damer spelar derby mot SJK-j på fredagen.

Över 70 utställare på marknad i Smedsby

På Elly Sigfrids torg i Smedsby ordnas för tredje året i rad marknad. Årets marknad ordnas på fredag mellan klockan 15 och 19. Förutom att äta och handla kommer det vid Kulturhuset att erbjudas bland annat ponnyridning och möjlighet att hoppa på bungy-trampolin.

På fredagen är det marknad på Elly Sigfrids torg i Smedsby.

Gå på café vid Stundars

Lyckans café har öppnat dörrarna för sommaren. På lördag är caféet öppet mellan klockan 12 och 15. Varför inte strosa runt ett varv på området följt av en kaffekopp eller något kallt att dricka i det varma vädret?

Gårdsloppis i Vapenbrödrabyn

På lördag ordnas det gårdsloppis i Vapenbrödrabyn i Vasa. Försäljningen sker på gårdar samt på Jukolaparkens sandplan. Evenemanget ordnas på lördagen klockan 10–13.

På lördagen ordnas det gårdsloppis i Vapenbrödrabyn.

Livemusik i form av bandmaraton på Ritz

På både fredag och lördag bjuds det på livemusik vid Ritz. Feasta band maraton bjuder på flertalet olika band och artister som uppträder under kvällens gång. Ett uppträdande håller på i cirka 30 minuter. På fredag öppnas dörrarna klockan 18.30 och på lördag klockan 17.30.

Club 35 öppnar terrassen

På fredag är det dags för tredje upplagan av Club 35 vid Villa Sandviken. Det utlovas livemusik och gott sällskap, nytt för denna gång är att även terrassen har öppet.Evenemanget börjar klockan 19 och håller på till klockan 02.

Tävla i Tekkenturnering

På lördagen ordnar Vasa Pub Fighters en turnering i TV-spelet Tekken. Platsen för turneringen är Ylikiva som ligger i Bouchtska gränden mitt i centrum. Evenemanget har en åldersgräns på 18 år och är gratis för åskådare, vill du delta i turneringen kostar det en liten slant. Dörrarna öppnar klockan 15 och turneringen tar slut klockan 21.

Distriktsmästerskapstävlingar i agility

Är du intresserad av hundar? Då kanske du vill se på distriktsmästerskapstävlingarna i agility som ordnas på Botnic Agility Clubs plan på älgvägen på lördagen. Evenemanget börjar klockan 12.

På lördagen ordnas det agilitytävling i Vasa.

I helgguiden bjuder vi på ett urval av alla evenemang som ordnas i regionen.