Vilka är de, de mystiska Bastupojkarna? Nå, det är ingen hemlighet alls. Det är André Snåre, Jesper Petell, Marcus Landgärds och Henri Vuortenvirta från Vasa och Korsholm. Tillsammans har de släppt sin låt "Dröömin" som är tänkt som en kul låt som får fart på partystämningen.

– Det var en kul grej och vi tänkte att vi kan spela låten med kompisgänget. Men den feedback vi har fått har varit otroligt bra, säger Andre Snåre.

Idén föddes under förra årets Pampasvecka. Snåre och Petell sa att det vore skoj att göra en låt men kom inte längre än så. Inte förrän Landgärds kom med samma idé.

– Vi började plinga på första kvällen men insåg ganska snabbt att vi har idén men saknar talang, säger Snåre.

Då tog de kontakt med Vuorenvirta som jobbar med musikproduktion.

– Han är en supertalang, säger Snåre.

När Snåre och de andra Bastupojkarna först berättade för sina vänner att de tänkte göra en låt fick de ganska svalt mottagande.

– De sa "okej, lol". Men när de sedan fick höra låten innan den släpptes blev de ivrigare. Då var det mera "okej! Ganska bra!".



Låttiteln "Dröömin" kommer sig av ett insideskämt. Efter en tent sa Snåre till Petell att det inte gått så bra. När resultatet sedan blev bättre än väntat föddes uttrycket "dröömin" som fastnade hos de två vännerna.

Samtidigt höll tjejer på med "friendship goals" och "relationship goals "på Instagram, berättar Snåre.

– "Dröömin" blev dialektordet för "goals".

Låten verkar redan ha hittat hem bland finlandssvenskarna och Snåre hoppas att den får i gång feststämningen på alla förfester.

– Det är en tagga-låt som man ska få bra feelis av och sjunga med i, säger han.

Nu när låten fått så stort gensvar kanske också Bastupojkarna ska uppträda någonstans under Pampasveckan?

– Det är inte alls omöjligt! Men vi har inte riktigt tänkt så långt ännu.

Något annat som inte är omöjligt är Bastupojkarnas fortsatta artistkarriär.

– Men vi tar en sak i taget.