|

Väck inte Ellen när hon sover

NyhetsbildZoom
Bloggaren Ellen Strömberg ger tio snabba svar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vi ställer tio frågor till Jakobstadsbon Ellen Strömberg har bloggen Bleik, feit & fab. Om det skulle spelas en låt varje gång du kliver in i ett rum, vilken skulle du välja? –"I'm Paris Hilton" med Lil B. Har du googlat dig själv? Fick du veta något nytt? –Nej, tror inte det finns så mycket smaskigt om mig. Och finns det så lever jag hellre i ovisshet. Vad är det första du skulle göra om du vore osynlig? –Säkert nåt riktigt onödigt, typ "spöka" för brorsan och skratta när han blir rädd. Vilken uppfinning saknar du? –Och jag får vara riktigt självisk och inte tänka på vad som gynnar världen mest så skulle ett botemedel mot pms och mensvärk (som inte är p-piller) vara ganska najs. Vem skulle du helst bli inlåst i en källare med? –Min faffa som dog för ett par år sen. Jag skulle gärna träffa honom igen och han skulle dessutom säkert få ut oss därifrån, för han var så händig och uppfinningsrik. Hur gör man dig förbannad? –Man kan till exempel förneka att vi lever i ett klassamhälle. Man också förneka att vi lever i ett patriarkat. Man kan slentrianklaga på "modern popmusik" och referera till dammiga gamla rockgubbar. Eller så kan man väcka mig när jag sover. Till exempel. Vad gör du helst en fredag kväll? –Ligger i soffan och läser en bok med en filt över benen eller festar och härjar med vänner till halv sex på morgonen. Antingen eller. Eller så spelar jag pidro - världens bästa spel. Har du en "guilty pleasure", alltså något du gärna gör men skäms över? –Jag läser skrikiga skvallertidningar. Vem är ditt frikort? –Zlatan. Min pojkvän är helt okej med det. Har du ett favorituttryck? –Papp diin. Förstås.

Kommentarer
|

De svettas, festar och lever ihop – möt killarna i en av Vasas mest kända lägenheter bland studerande

Nyhetsbild
Frans Villanen, Benjamin Hoffren, Dennis Brandt och Otto Väärä lever kollektivliv i den centrala femrummaren i Vasa. På väggen hänger ett söndrigt hockeyspel som en tidigare invånare fick gratis. Foto: Heidi Kojonen
Lägenheten är 154 kvadratmeter, har 3,5 meter i takhöjd och fyra invånare som aldrig säger nej till fest. Eller vänta, efterfester ordnar de inte.

Mest läst senaste veckan