Totalt 15 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats klockan 11 på onsdagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 1906 personer. Hittills den här veckan har sammanlagt 37 nya fall konstaterats: utöver dagens 15 rapporterade man om 13 i går och 9 i måndags.

På tisdagen var största delen av de nya smittfallen koncentrerade till Närpes. Chefsöverläkare Peter Nieminen berättade också på tisdagen att flera coronapatienter fått åka hem från Vasa centralsjukhus och att det då fanns ungefär sex personer kvar som behövde sjukhusvård på grunda av covid-19.

Läs också: Nya smittfallen är koncentrerade till Närpes – flera coronapatienter har fått lämna centralsjukhuset


Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, har på onsdagen stigit något jämfört med tisdagen – från 138 till 140.

Under tisdagen var det 402 personer som testade sig för coronaviruset.

Enligt THL:s vaccinationskarta är det nu 7555 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått den första dosen av coronavaccinet. 1180 personer har fått båda doserna. Kartan uppdateras med fördröjning.