Opinion

Mest läst senaste veckan

Opinion

Opinion 27.7.2020

LEDARE: Idrotten i en hjälplös situation

Idrott och bänkidrott hör inte nödvändigtvis till våra mest primära behov. Dess betydelse ska för den skull inte underskattas.

Opinion 26.7.2020

ESSÄ: Neddämpad tillvaro i en grym omvärld

Tack och lov, bara de gamla dör – tänker jag att de tänker – alltså inte vi!

Opinion 25.7.2020

LEDARE: Svett och tårar för de kommunala beslutsfattarna

Kommunalvalet som hålls i vår handlar sannolikt i första hand om att få ordning på ekonomin. Valet blir även ett mellanbetyg för Sanna Marins kvintett.

Opinion 19.7.2020

ESSÄ: Denna ständiga andliga isolering

De här funderingarna i coronatider handlar om hur vi ständigt måste tänka om  fastän vi inte tänker på det.

Opinion 18.7.2020

LEDARE: Offerkoftan värmer på café

LEDARE Föreställ dig att det på en lapp utanför ett äldreboende hade stått: ”Sanna Marin vill inte att du hälsar på här.”

Opinion 16.7.2020

DEBATT: EU har inte råd att splittras

POLITIK Behovet av att få i gång Europa är stort, inte minst i Österbotten och Västerbotten, skriver Europaparlamentarikerna Miapetra Kumpula-Natri och Erik Bergkvist.

Opinion 12.7.2020

ESSÄ: När vårdhemmen stängdes

Till min stora sorg fick jag en känsla av att min hustru inte längre känner igen mig. Om det faktiskt är så får framtiden utvisa.

Opinion 11.7.2020

LEDARE: E-handel lägger stad och landsbygd på samma linje

Det digitala får avstånden att krympa. Konkurrensen på nätet är tuff men samtidigt finns här samma möjligheter för ett företag som finns utanför stan.

Opinion 11.7.2020

ANDRAS MENING: SFP:s repertoar borde breddas

Hur tänker SFP och partiordförande reagera på att alltfler blir tvåspråkiga, frågar Tommy Westerlund i HBL.

Opinion 5.7.2020

ESSÄ: Vågar vi se in i de äldres ögon, och i vårdarnas?

Vårdarna förtjänar en anständig ersättning för och en genuin uppskattning av sitt arbete. Liksom optimala och flexibla arbetstider, skriver Thomas Brunell.

Från läsarna
Iris Norrby, Gerby, som odlat balsaminer och lupiner åt humlorna
Bo Holmberg, Karis
Bo Lång och Håkan P-H Rönnqvist
Ossi Kukkonen, Vasa
Matti Bertlin, Nykarleby
Kjell Skoglund, VD för Finsk-svenska handelskammaren
Emilie Jäntti, förbundsordförande
Bernt Nordman, Verksamhetsledare för Natur och Miljö rf
Moritz Wegar, Kristinestad
Bo-Erik Johansson, Vasa
Börje G Herrgård Malax
Hans Hästbacka
Veronica Ilojoki, Korsnäs
Daniel Paro, Kvevlax
Visa fler