Livsstil

Nyhetsbild

Varma semlor till frukost – här är enkla recept du kan förbereda redan kvällen före

Förbered frukosten dagen innan och njut av hemgjord granola och varma semlor på morgonen.

Nyhetsbild

Trött på äpple och kanel? – Här kommer nya spännande smakkombinationer

Trött på de välbeprövade klassiska smakkombinationerna såsom äpple och kanel eller körsbär och vanilj? Då kan det vara dags att prova något nytt och exotiskt! Vad sägs till exempel om vattenmelon och feta eller banan och bacon? Kolla in veckans spännande smakkombinationer med frukt.

Nyhetsbild

Bryggarmunkar öppnar efter coronakris – exklusivt öl säljs bakom plexiglas

Belgiens mest exklusiva bryggeri har öppnat igen efter coronakrisen. Plexiglas och kortbetalning hjälper munkarna i Westvleteren att återigen få en inkomst.

Nyhetsbild

Oväntad smakkombination: Kan glass med gorgonzola verkligen vara gott?

MAT & DRYCK Efter flera veckor i karantänliknande förhållanden är de flesta vanliga maträtter och desserter redan prövade. Lösningen på idétorkan är rätt enkel: sök efter inspiration från matlagningsprogram och våga prova på något nytt.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Fräscha ölsmaker för att fira våren

Våren behöver fräscha och fruktiga smaker. I dag bjuder jag på den bästa pale alen jag smakat på länge.

Nyhetsbild

Laga nytt på rester – du sparar på både plånbok och miljö

Att använda upp rester är bra för både plånboken och miljön. Minska på svinnet genom att vara kreativ med resterna i stället för att slänga bort dem.

 

Nyhetsbild

Fira valborg hemma med en munk – eller två

Valborg firas med social distansering i år, men det betyder inte att man ändå inte kan avnjuta en munk eller två. Fira valborg med hemgjorda munkar eller churros och tala med dina nära och kära via videolänk!

Nyhetsbild

En chokladkaka och en plåt browniekex – här är baket som barnen gillar

Choklad, ägg och smör är huvudingredienserna i veckans recept. Med nästan identiska ingredienser kan du välja att slänga ihop en maffig kladdkaka eller kladdiga browniekex. Dessutom är de så enkla att barnen kan vara med och baka.

Nyhetsbild

Åk till New York och Peru redan i dag – nu kan du resa hemma i soffan

Strosa runt på konstmuseet Guggenheim i New York, blicka ut över Machu Picchu i Peru och gör en rundresa i Schweiz – på en och samma dag. Det har aldrig varit lättare att uppleva världen utan att behöva lämna hemmafåtöljen.

Nyhetsbild

Enkel kyckling på två sätt

Söker du efter nya vardagsfavoriter med kyckling? Prova på en enkel örtkyckling eller kryddstark kycklinggryta.

Nyhetsbild

Påskens restmatlagning – memma i våfflor minskar på svinnet

Resterna från påskbordet ska absolut inte slängas. Minska på svinnet genom att använda rester av lammkött i en pasta och memma i en våffelsmet.

Nyhetsbild

Finlands Svenska Måltidsakademi har grundats – havet präglar matkulturen

Medlemmarna i Finlands Svenska Måltidsakademi gör en djupdykning i matkulturen i Österbotten, Nyland, Åboland och på Åland.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Hur blir det med påskölen?

Påsken är i antågande och det finns inget som säger att du inte kan njuta av en god öl hemma i dessa karantäntider.

Nyhetsbild

Mat med spenat – för att få lite färg på tallriken

Behöver du lite färg på tallriken? Prova med spenat på gröt eller våfflor – snyggt och smakrikt på en och samma gång.

Nyhetsbild

Favorit i repris: Bullar på tre sätt

Karantänbakningen fortsätter med recept på bullar: en traditionell kanelbulle och en äppelvariant samt en salt smaksatt bulle.

Nyhetsbild

Bakverk att fördriva tiden med

En läcker lingonpaj, ett nytt sätt att använda färdig croissantdeg, och bakverk gjort på mogna bananer. Tillbringa karantäntiden med att baka något trevligt till kaffet.

Nyhetsbild

Mina käraste matminnen från barndomen

Alla har vi maträtter vi associerar med barndomen. Det kan vara en rätt som sticker ut ur mängden, en vars doft får oss att tänka tillbaka på ett visst skede av livet. Då associationen är positiv lovar vi att aldrig glömma rätten utan fortsätta tillreda den då vi lämnar boet.

Nyhetsbild

Fem köksredskap som underlättar i vardagen

Vilka köksredskap behöver varje amatörkock i sitt kök? Svaret beror lite på vem du frågar, men med följande redskap kan du inte gå fel. 

Nyhetsbild

Enkla räddare i nöden – pasta på två sätt

En hektisk vardag är ingen orsak att äta dålig mat. Pasta är ofta både lätt och snabbt att laga och går att servera varm eller kall. Varför inte prova på en lätt bolognese eller en enkel kycklingpasta i kväll?

Nyhetsbild

RESFEBER: Den snöklädda världens vagga finns i Sankt Anton

Det var i Sankt Anton som den alpina skidåkningen föddes och hit har skidåkare vallfärdat i över hundra år. Här hålls fanan fortfarande högt och platsen är omåttligt populär bland slalomåkare och puderentusiaster från hela världen.

Nyhetsbild

I Yogyakarta samsas musiker med drömmare och kändisar

RESFEBER.

En del länder är lätta att älska medan andra kräver mer av resenären. Låt Indonesien beröra dig med sin autenticitet och sin vänliga, men bestämda energi. 

Nyhetsbild

Vasabon Sarianna blev vardagsvegetarian: "Jag har ätit kött mindre än tio gånger sedan september"

MAT & DRYCK. Vasabon Sarianna Salo tog beslutet att försöka minska både sin och familjens köttkonsumtion. Genom att byta ut köttprodukter mot vegetariska substitut har småbarnsfamiljen huvudsakligen ätit vegetariskt sedan september 2019.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Bocköl i mitt hjärta

Har du testat äkta Bocköl? Bock’s Corner Brewery gör fantastiska bockar. Här är deras traditionella dubbelbock samt en mycket fin och lagrad variant.

Nyhetsbild

Konjak från vattenkranen blev ovälkommen verklighet i Indien

Människor boende i ett lägenhetshus i den indiska staden Thrissur fick en smärre chock efter att alkohol börjat flöda ur kranarna.

Nyhetsbild

Reflektioner från en småbarnsförälder

Hur gör jag som förälder livet lättare för mig själv? Jag prioriterar, skriver Sofie Sergelius.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Öl för exotiskt och kryddigt

Dags för tacokväll eller asiatiskt? Dessa expertimentella öl kommer garanterat att höja matupplevelsen!

Nyhetsbild

Blodapelsin – citrusfrukten som passar både i söta och salta maträtter

Blodapelsinen har ett kusligt namn men är inget annat än skrämmande god. Denna frukt har fått sitt namn från det röda fruktköttet som kommit till då apelsinen utsätts för stora temperaturskillnader.

Nyhetsbild

RESFEBER: Upptäck det spännande norra Vietnam

Hela världen håller på att upptäcka Vietnam. Men få beger sig till den norra delen. Här finns okända hemlig­heter, spännande Hanoi, den berömda Halongbukten och de nordvästra bergens färgstarka kulturer.

Nyhetsbild

Spara pengar genom att veckohandla – här kommer de bästa tipsen

Genom att planera hela veckans måltider på förhand och handla en gång i veckan kan du minimera både tiden som går till handlandet samt tiden som tillbringas framför spisen.

Nyhetsbild

Vandra på dramatiska La Palma – "Det är kontraster så att det står härliga till här"

RESFEBER. La Palma är en av Kanarieöarnas mer underskattade öar. Här väntar ett dramatiskt landskap med höga berg och djupa raviner, gröna lagerskogar och svarta vulkan­stränder – och runt 1000 kilometer vandringsleder.

Nyhetsbild

Ölkrönikan: Surt sa räven

Det var länge sen jag gjorde ett surölsnummer. Alko har precis fått in nya surisar, dessa måste ju bara testas.

Nyhetsbild

Mikrobryggerier samarbetar kring transporter och marknadsföring – nästa projekt kan vara jäst

Yrkeshögskolan Novia ledde ett projekt som förde samman tolv mikrobryggerier i Kvarkenområdet. Samarbetet resulterade i ett gemensamt varumärke och planer på nya projekt.

Nyhetsbild

Kickstarta januari med smaker från det asiatiska köket

En mattrend för 2020 är att äta asiatiskt. Här kommer två recept att kickstarta januari med!

Nyhetsbild

Emilia och Andreas åkte iväg på sitt livs resa – skötte kalvar och snorklade i Australien och Asien

Australienresa För drygt 1,5 år sedan beslutade sig Emilia Sandvik och Andreas Högnabba att ta sitt pick och pack och lämna trygga Terjärv. De begav sig ut på deras livs resa.

Nyhetsbild

RESFEBER: Österrikiska Ischgl bjuder på fantastiska pister – och en och annan kändis

Från att ha varit en okänd skidby är österrikiska Ischgl i dag en av de mest uppskattade skidorterna i Alperna. Det är framför allt den vackra omgivningen och de snabba lyxiga liftarna som lockar puderentusiasterna.

Nyhetsbild

Minska på matsvinnet – gör nya rätter av resterna

Har du kvar matrester som inte känns lockande att äta som de är? Utnyttja öppnade förpackningar och gör en pasta eller en låda!

Nyhetsbild

Två personer i en liten, liten husbil – ett biläventyr i Queensland

RESFEBER

Två veckor och hundratals kilometrar av sandstrand. Så kan man kort beskriva vårt äventyr längs Queenslands kust, skriver Johanna Långbacka.

Nyhetsbild

Tre nya ölsorter som tål 2020

Det är dags att lägga de tunga julölen bakom oss och starta på en ny kula! Här kommer festligt nyskapande och småtorra öl för året 2020.

Nyhetsbild

Mätta magen med en smakrik gryta

En mättande gryta med goda råvaror och smakrika kryddor mättar hela familjen.

Nyhetsbild

VIDEO: Barer med vidunderlig vy – här hittar du de bästa

Älskar du att besöka de allra häftigaste rooftop-barerna när du är på semester? Då ska du inte missa dessa!

Nyhetsbild

Oklahoma City ett guldkorn i centrala USA

För många turister kan de amerikanska kusterna locka som semestermål, men underskatta aldrig en storstad. Oklahoma City är en stad i utveckling som överraskar på alla plan.

Nyhetsbild

Från magiska Lofoten över Barents hav till Svalbard

I början av maj 2019, när björkarna började få mössöron, packade jag utrustningen för en sjöresa över Barents hav mot trädlösa och kyliga Svalbard.

Nyhetsbild

Avsluta året med en smakupplevelse

Nyhetsbild

Georgiens liv i Kaukasus styrs av öst och väst, gammalt och nytt

RESFEBER Georgien är vykortsvackert med fantastisk arkitektur, god mat och gästfria människor men har också en baksida, skriver Karl David Långbacka.

Nyhetsbild

Video: Sju magiska platser att besöka i Afrika

RESFEBER Här är några platser du borde ha på din bucketlist.

Nyhetsbild

Video: Fem resetrender att ha koll på under 2020

RESFEBER Ett nytt decennium börjar – och med det kommer massor av nya trender. Booking.com har undersökt och försökt lista ut vilka resetrender det är som gäller 2020.

Nyhetsbild

Julbockar och dubbelbockar – här är julens ölsorter

Historiskt sett var julen den tid då hushållen satsade litet extra på mat och dryck för att lätta upp den mörka tiden. Samma gäller för ölet som då ofta bryggdes med mer malt. Resultatet blev ett kraftigare öl.

Nyhetsbild

Smakrika rätter till julbordet – så slipper du göra allt i sista minuten

Snart är julen här! Förbered desserten dagen innan och servera en kall sallad, så slipper du göra allt i sista minuten.

Nyhetsbild

Marknader, koalor och en strand mitt i stan – Brisbane har ett uppsving

RESFEBER En stad för friluftsmänniskor, konstälskare och matnördar. Brisbane har något för alla, men många missar denna historiska stad på jakten efter strandliv.

Nyhetsbild

Julens söta bakelser – satsa på säkra kort

Baka dina egna tilltugg till kaffe- och glöggserveringen! Smaker som pepparkaka, vitchoklad och polkagris är alltid ett säkert kort.