;

Livsstil

Nyhetsbild

Kentucky Fried Chicken har slut på kyckling

Snabbmatsrestaurangen Kentucky Fried Chicken (KFC) har leveransproblem. Kycklingen är slut.

Nyhetsbild

Fullt i tågen under sportlovsveckorna

Sportlovssäsongen är i startgroparna och VR väntar sig 650 000 tågresenärer. Det stigande antalet tågresor beror främst på Lapplands popularitet.

Nyhetsbild

Vegetarisk på två sätt

Gemensamt för alla som identifierar sig som vegetarian är valet att lämna bort det röda köttet. Däremot finns det olika inriktningar av vegetarian, alla med sin egen sorts kost.

Nyhetsbild

Enkel vardagsmat med Tescos produkter

ANNONS FRÅN KPO Vardagsmat behöver inte vara smaklös - med Tescos produkter packar du enkelt extra mycket smak i en pasta för hela familjen.

Nyhetsbild

Festa till det med en fastlagswrap!

RECEPT Fastlagssöndag närmar sig med stormsteg och den som planerat att tillbringa dagen ute i snön är värd en maffig fastlagsbulle efter all frisk luft.

Nyhetsbild

Frascati på fraschetta

RESFEBER I Frascati flödar vinet. Hit har man kommit på utflykt i tusentals år. Och än kan man hitta platser som bevarar genuina traditioner. Ursprungligt vin och helstekt gris är några saker man inte får missa.

Nyhetsbild

Fyllda smakrika degknyten ger dig ett framgångsrikt nytt år

Det kinesiska nyåret är Kinas viktigaste festival och helg. Den 16 februari invigs hundens år, och nyårsaftons middagen är årets viktigaste måltid. Dumplingar är en av de sju populäraste rätterna under nyåret eftersom de symboliserar rikedom. Ju fler du äter desto mera pengar tjänar du under året, enligt legenden.

Nyhetsbild

Nya kostråd till småbarn

Nu ska de minsta i familjen lära sig att äta mer grönsaker och spola det röda köttet. Och barnen ska helst vara med på ett hörn då maten tillreds. Det anser en arbetsgrupp som publicerade nya måltidsrekommendationer på tisdagen.

Nyhetsbild

Skidorter i öst ger valuta för pengarna

En prisskillnad på över 70 procent lockar allt fler till skidorter i Östeuropa.– Det är mindre trängsel och ett betydligt bättre prisläge, säger Tom Friberg, kommunikationschef vid Forex bank.

Nyhetsbild

Ensam på stranden på Boa Vista

RESFEBER Intresset för Kap Verde och ön Boa Vista ökar. Framför allt lockar ­några av världens vackraste oexploaterade stränder och sommarvärme ­året runt.

Nyhetsbild

Rökförbud på thailändska stränder

Det blir förbjudet att röka på ett antal av Thailands mest populära turiststränder.

Nyhetsbild

Låt vattnet rinna innan du dricker

En ny undersökning visar att det kan finnas ansenliga mängder nickel, bly och koppar i kranvattnet om vattnet stått länge i vattenledningarna eller om kranen och ledningarna är nya.

Nyhetsbild

Så här ser husmanskost ut då Hawaii får bestämma

RECEPT Poké – en mättande skål med marinerad fisk – härstammar från Hawaii och kom till då fiskare började servera bitar av dagens fångst som mellanmål. I en pokéskål är råvarornas kvalitet a och o.

Nyhetsbild

Paradiset Seychellerna bjuder på unik natur

RESFEBER Bländande vit korallsand, turkost hav, frodig djungel och övernaturliga granitklippor. Inte konstigt att Seychellerna är populära bland såväl bröllopsresenärer som barnfamiljer. Ladda kameran – det tropiska paradiset i Indiska oceanen är väl värt ett besök.

Nyhetsbild

Låt skålen mätta magen och främja hälsan

RECEPT. Är du också intresserad av att tänka lite mer vegetariskt? I så fall är du inte ensam. Här kommer tre inspirerande recept på Buddha Bowls, sprängfyllda med näring och färg!

Nyhetsbild

Nu ska hummern bedövas innan den kokas

1

Nya djurskyddslagar slår fast att från början av mars måste hummern avlivas med el eller slås i huvudet så den dör, innan den kastas i kokande vatten.

Nyhetsbild

Ryska staten vann vodkastrid

Ryska staten går segrande ur en nederländsk vodkastrid.

Nyhetsbild

På äventyr i Madeiras branter

RESFEBER Säg Madeira och många ­tänker på trädgårdar och söta viner. Men ön är också äventyrliga aktiviteter och upplevelser som får adrenalinet att rusa.

Nyhetsbild

Smakrika soppor inleder året

RECEPT. Mjukstarta det nya året med smakrika purésoppor. Kombinera morot med smaker från Thailand, svartrot med purjo, och rödbeta med getost.

Nyhetsbild

Skidsafari i italienska Alperna

RESFEBER Med influenser från Italien, Tyskland och Österrike är världsarvslistade Dolomiterna den perfekta skidplatsen. Val Gardenas tre byar bjuder på gränslös skidåkning och en upplevelse för många sinnen med välpreparerade pister, hänförande vyer och förstklassig mat.

Nyhetsbild

Fira det nya året med champagne-marshmallows!

RECEPT En trerättersmiddag hör nyårsaftonen till. Börja med en mjuk jordärtskocka med skumpa, servera ankbröst med portvinssås till huvudrätt och avsluta måltiden med champagne-marshmallows.

Nyhetsbild

Hotta upp julskinkan i mellandagarna

RECEPT Skinksmörgås med rödbetschutney, gorgonzolapasta med skinka eller amerikanska pannkakor med skinkröra. Ta vara på skinkan som blev efter julmiddagarna över och tillred den på helt nya sätt i mellandagarna!

Nyhetsbild

USA:s mäktiga natur blir allt dyrare

SE VIDEO Några av de populäraste semesterdestinationerna i USA är nationalparkerna. Sammanlagt hade de 59 parkerna över 330 miljoner besökare bara i fjol. En av de mest besökta är Yosemite i Norra Kalifornien.

Nyhetsbild

Hemligheten bakom en riktigt god drink

Lär dig allt om drinkens anatomi!

Nyhetsbild

Förtrollande Barbados

RESFEBER Att den Västindiska ön står för sinnebilden av ett ­svunnet paradis kanske inte är så konstigt. Barbados har ­flödande sol, grönskande kullar och berg samt bländande­ vita korallstränder. Allt ackompanjerat av ­calypsorytmer, god mat och världens äldsta rom.

Nyhetsbild

Foodly tipsar: Så hinner du med julbestyren

Varje år verkar julen komma­ som en överraskning. Allt som skulle göras är på hälft och ­dagen innan julafton är det ­panik i köket. Hur gör man då för att planera sin tid rätt?

Nyhetsbild

Avrunda julmiddagen med något sött

RECEPT För att avsluta den perfekta julmiddagen krävs det något speciellt. Överraska familjen med en ostkaka utklädd till en torrkaka, sega kinuskikex och glöggkokta päron med en pepparkaksglass!

Nyhetsbild

Sydney – en grön metropol vid havet

RESFEBER Doft av eukalyptus, skränande ljud från ­kakaduor, sus från havet och syrsor som spelar. I bakgrunden reser sig stadssiluetten med de jättelika skraporna. Sydney är kontrasternas stad fylld av liv, lust och glädje.

Nyhetsbild

Vid Keppo bryggs det ekologiskt

1

ANNONS FRÅN KEPPO BRYGGERI

Det är buteljeringsdags vid Keppo bryggeri i Jeppo. Lokala pubar har redan serverat bryggeriets produkter i några månader, nu är det butikspremiär för det ekologiska ölet.

Nyhetsbild

Vilnius charmar med kaféer, konst och kyrkor

RESFEBER Gamla stan är en av Europas största men i övrigt är Vilnius en liten stad. Här är det trevligt att strosa omkring i kullerstensgränderna. Och det är aldrig långt till en kyrka eller ett kafé.

Nyhetsbild

Fira Finland med finländska råvaror

RECEPT. Tillred en festmåltid till Finlands hundraårsdag med finländska traditioner och råvaror!

Nyhetsbild

Pompeji – staden som gick under på några timmar

RESFEBER Att besöka Pompeji är som att gå på en enorm ­begravningsplats, som berättar historien om vad som händer när världen går under.

Nyhetsbild

Ny studie: Tre koppar kaffe gör mer nytta än skada

Människor som dricker tre till fyra koppar kaffe per dag har större chans att uppleva positiva hälsoeffekter än de som undviker kaffe, visar en ny studie.

Nyhetsbild

En eldig, ­puritansk metropol

Buenos Aires är en europeisk aristokrat i ­latinsk temperamentsfull tappning. Den är ­Pampas sista utpost och Argentinas huvudstad.

Nyhetsbild

Bloggarna tipsar: Varm dryck med tomat!

RECEPT. Kan man smaksätta sin värmande midvinterdryck med tomat? Klart man kan! Våra matbloggare – som dessutom kommer från tomatriket Närpes – bjuder på recept, var så goda!

Nyhetsbild

Småplock till lillajul

RECEPT. Lillajul står för dörren och det är dags att fundera på plockmat till glöggminglet. Små salta och söta snittar tillsammans med en varm dryck är det enda som behövs för en lyckad kväll.

Nyhetsbild

En smak av Thailand i Tallinn

Under de senaste åren har Estlands huvudstad Tallinn blivit ett riktigt matmecka. Nya restauranger och barer öppnar och nya koncept dyker upp nästan dagligen.

Nyhetsbild

Han brinner för portvin

I veckan har Österbotten haft besök av en portugis med passion för portvin. I Nykarleby samlades 150 personer och i Vasa 50 för att testa Quevedos viner.

Nyhetsbild

Historiska vingslag i Trakai och Paneriai

RESFEBER Den lilla staden Trakai är ett av Litauens ­stora turistmål. Naturen i Paneriai är underbar, men stället bär på en fruktansvärd historia.

Nyhetsbild

Kraftfulla smaker på Elba

RESFEBER Ön Elba förknippas kanske oftast med Napoleons förvisning dit 1814–1815. Men Elba är så mycket mer. I detta för turisten ännu rätt okända paradis finns små genuina platser, massor av lugna stränder, dofter, färger och smaker.

Nyhetsbild

Bland koskällor och James Bond-kopior i Alperna

RESFEBER En vecka i det schweiziska alplandet bjuder på stora kontraster. Vädret blir inte automatiskt blir varmare när man reser söderut – uppe i höjderna är det kallt.

Nyhetsbild

Lapplands flygplatser väntar sig ny supervinter

RESFEBER Nya rutter och fler avgångar i vinter innebär en allt livligare trafik på flygplatserna i Lappland. På sina håll är charterflygen redan så många att skidorternas fullbokade hotellkapacitet sätter stopp för ökningen.