|

Rivstartar hösten med hinderbanelopp

Hanna Svarvars och Ingrid Barbier från Solf Hem och Skola testar balansbrädorna inför lördagens hinderbanelopp i Solf. Zoom
Foto: Patrick Sjöholm

Hanna Svarvars och Ingrid Barbier från Solf Hem och Skola testar balansbrädorna inför lördagens hinderbanelopp i Solf.

Balansgång, klättervägg och monkeybar är några av hindren som lågstadieelever från Solf och Tölby-Vikby skolor ska kämpa igenom på lördag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Innan du fortsätter...

Tack vare våra prenumeranter kan vi fortsätta leverera kvalitativa lokalnyheter. Bli prenumerant du också!

1 månad för 1€ Fortsätt till artikeln

Inspirationen till hinderbanan som nu byggs längs motionsspåret i Solf är hämtar från kända hinderbanelopp och anpassad till barn åldern 7 till 12 år.

Här mitt i skogen blir det full fart på lördag när 92 elever från Solf skola och Tölby-Vikby skola klättrar, kryper och balanserar sig genom den antingen 3,5 kilometer eller 5 kilometer långa hinderbanan.

– Några i styrelsen har deltagit i hinderbanelopp men det finns inget motsvarande för barn. För ett år sedan dök tanken om ett lopp i Solf upp. Och nu är det dags, säger Hanna Svarvars, ordförande för Solf Hem och Skola.

Den kortare sträckan har 15 hinder, den längre 20. Mycket ska fixas innan hinderbanan är klar. Redan på måndagen var balansbrädan på plats.

Annons
– Vi har två olika klasser, en med tidtagning och en utan. Hindren är av varierande svårighetsgrad men de ska inte vara för lätta för en 12-åring och inte för svårt för en sjuåring, säger Ingrid Barbier.

Det är inte bara längs motionsspåret som det händer på lördag. Vid sportstugan ordnar föreningen ponnyridning, ansiktsmålning, käpphästbana och en minihinderbana. Dessutom blir det försäljning och lotteri.

Startskottet går klockan 11 och deltagarna startar med fem minuters mellanrum. Tjugo minuter innan starten ordnas uppvärmning inför loppet.

Vad gör ni om det regnar?

– Regnet blir i så fall ytterligare ett hinder. Man får räkna med att bli blöt och smutsig när man springer ett hinderbanelopp, säger Svarvars.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan