Opinion

Mest läst senaste veckan

Opinion

Opinion 31.3.2020

Sjukvårdsdirektörens öppna brev: Tillsammans klarar vi även det här!

Brev från sjukvårdsdistriktets direktör till befolkningen i Österbotten.

Opinion 29.3.2020

ARTIKEL: Rekordhögt understöd för Marin

I coronakrisens spår har regeringen Marins popularitet skjutit i höjden. Nästa gallup kan mäta ett stöd på sjuttio procent.

Opinion 29.3.2020

DEBATT: Vi lovar att vi gör vårt allra bästa

I den här situationen ska ingen lämnas ensam. Ingens åsikter ska negligeras och ingen får tystas, skriver åtta Vasapolitiker som företräder lika många partier.

Opinion 27.3.2020

DEBATT: Åtgärder nu - annars kollapsar kommunerna

Kommunsektorn är Finlands verkstadsgolv. Ska vi ha människor kvar på golvet under och efter pågående kris krävs konkreta åtgärder från "företagets" ledningsgrupp, regeringen.

Opinion 26.3.2020

DEBATT: Privilegierade i coronatider

Tänk hur olika syn vi kan ha på saker och ting.

Opinion 26.3.2020

DEBATT: Ingen statistik stöder regeringens beslut

Regeringen sätter sin auktoritet på spel om den bygger sina beslut på saker som inte går att verifiera eller tål dagens ljus.

Opinion 26.3.2020

DEBATT: Med ett virus kan man inte förhandla

Är undantagstillståndet ett överdimensionerat ingrepp, excess i nödvärn, funderar Anna Jeanne Söderlund i sin kolumn (VBL 20.3).

Opinion 26.3.2020

DEBATT: Det blev så fel, WTO - vi fick orättvisa, inte rättvisa

Världshandelsorganisationen som skulle skapa en rättvis världshandel har snarare möjliggjort det motsatta. En ohämmad, orättvisa globalisering har skett under WTO:s egid.

Opinion 25.3.2020

DEBATT: Pappor, det är vår tur sköta hemmen nu, när kvinnorna är vid frontlinjen

Kriget bidrog till att kvinnor i större grad kom in i arbetslivet. Coronakrisen kan kanske få män att i större grad sköta hemmen, nu när de kvinnodominerade yrkena befinner sig vid frontlinjerna. 

Opinion 18.3.2020

Chefredaktörens svar: Utan prenumeranter kan vi inte göra vårt jobb

Opinion 15.3.2020

DEBATTARTIKEL: Dags att omdefiniera landsbygden

Vi behöver skapa en ny bild av landsbygden. Kanske inte heller tillväxt är lösningen till allt längre här i världen? Vi står inför ett paradigmskifte, skriver Ann-Sofi Backgren i sin debattartikel.

Opinion 6.3.2020

DEBATT: Yttrandefriheten i fara?

Från läsarna
Göran Ekström, Vasa
Bengt Back, Korsnäs
Bo-Erik Johansson, Vasa
Reino Rissanen, Haparanda, Sverige
Majvor Linna, pensionerad från hälso- och sjukvården
Peter Åbacka, Oravais (nyligen) pensionerad ungdomsledare, resursperson
Leif Sippus, Maxmo, Vörå
Michael Slama, Närpes
Per Lindeberg, Vasa
Joakim Strand, stadsfullmäktigeordf., Vasa
Vörå-Oravais-Maxmo guideförening r.f., Håkan Nylund ordf.
Leif Holmblad, Korsnäs
Håkan P-H Rönnqvist, Malax
Mats-Johan Kaars, Övermark
Per Lindeberg, Vasa
Christer Westerback, Sundom
Anders Norrback, riksdagsledamot, SFP
Roger Stenros, Sundom
Visa fler