|

Coronaläget onsdag: Inga nya konstaterade fall

Antalet bekräftade coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt är fortsättningsvis 80. Zoom
Foto: Markku Ulander

Antalet bekräftade coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt är fortsättningsvis 80.

Antalet bekräftade coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt är fortsättningsvis 80.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Onsdagens uppdatering av coronaläget i Vasa sjukvårdsdistrikt visar att inga nya fall av viruset har konstaterats det senaste dygnet, och antalet smittade är fortsättningsvis 80. Under det senaste dygnet har man tagit 168 nya prov.

Det senaste fallet kom i går tisdag. Det var en person bosatt i Vasa sjukvårdsdistrikt som fått smittan utomlands och blivit testad på en flygplats i ett annat sjukvårdsdistrikt

På tisdagen kom också nyheten om att en person som tidigare konstaterats bära på smittan har rört sig på campusområdet kring Vasa universitet och på cafét Espresso house i Vasa. Ett tiotal studerande är satta i karantän. Dessutom har Vasa universitet rekommenderat frivillig karantän för omkring 50 studerande.

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har meddelat om att en person smittad med coronaviruset har besökt en ishockeymatch i Seinäjoki. Det var lördagens U18-match mellan S-Kiekko och Jyp Akatemia, där 65 personer satt i publiken.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Flera nya coronafall i Österbotten – "Alla måste vidta åtgärder för att minska spridningen"

Heikki Kaukoranta.
Foto: Mikael Nybacka

Heikki Kaukoranta.

Av de nya coronafallen i Vasa sjukvårdsdistrikt härstammar två från utlandet. De fyra övriga fallen kan kopplas till kända smittkedjor.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan