Två nya coronafall i Österbotten – smittkällan okänd

Flera nya fall har konstaterats inom Vasa sjukvårdsdistrikts område. Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Flera nya fall har konstaterats inom Vasa sjukvårdsdistrikts område.

Två studerande i Vasa har bekräftats smittade av coronaviruset. Båda har deltagit i evenemang för studerande i Vasa förra veckan – men inte samtidigt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 
Två nya coronafall har bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt sedan i går morse. I båda fallen handlar det om personer som studerar i Vasa. Enligt sjukvårdsdistriktet har man inte kunnat identifera smittkällan i någondera fallet.

Det första fallet är den person som VBL/ÖT rapporterade om på onsdagen som rört sig på gymmet Forever Lite, nattklubben Fontana och Hesburger i Vasa centrum förra helgen. Personen hade också deltagit i en fest på Vasa universitets campus på Brändö. 

Personen fick symptom när hen befann sig i ett annat sjukvårdsdistrikt och testades där och isolerades sedan hemma av myndigheterna.

Vasa sjukvårdsdistrikt konstaterar att personen ändå var smittbärande medan hen befann sig i Vasa och kan därmed har utsatt andra personer som hen varit i närkontakt med för coronaviruset.
Annons

Den andra personen som testat positivt deltog i sin tur i en kvällssitz för studerande i Vasa onsdagen den 23 september. Hen fick symptom i slutet av förra veckan och sökte sig då till provtagning. Personen är nu isolerad i sitt hem i Vasa och hur många som eventuellt exponerats för smitta utreds som bäst.

De båda personerna mår bra, uppger sjukvårdsdistriktet.


I och med de två nya fallen ökar det totala antalet bekräftade fall i Vasa sjukvårdsdistrikt nu till 110.

Under onsdagen var det 220 personer som testade sig för coronaviruset. Det totala antalet prover som tagits uppgår nu till 12934.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nytt coronafall vid Gustavsborgs daghem

Gustavsborgs daghem har haft två fall av coronasmitta den här veckan. Bilden är från ett annat daghem.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Gustavsborgs daghem har haft två fall av coronasmitta den här veckan. Bilden är från ett annat daghem.

Veckans andra coronasmitta på daghemmet framkom på fredag. De båda fallen verkar inte ha något samband med varandra.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan