Coronasmittad gick på gym, nattklubb och restaurang i Vasa

Ett nytt coronafall konstaterades på onsdagseftermiddagen. Zoom
Foto: Arkiv/Jonny Huggare Smeds

Ett nytt coronafall konstaterades på onsdagseftermiddagen.

En coronasmittad person besökte ett gym, en nattklubb och en restaurang i Vasa förra helgen. Det meddelar Vasa stads social- och hälsovårdssektor på onsdagseftermiddagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På fredagen den 25 september klockan 12 till 13.30 rörde sig en coronasmittad person på gymmet Forever Lite i Vasa. Senare på kvällen besökte personen nattklubben Fontana mellan klockan 22 och 03 och Hesburger vid torget klockan 03 till 04 natten till lördag.

Personen är isolerad och vårdas i hemmet. Hälsomyndigheterna kontaktar de som har exponerats för smittan. De har redan satts eller håller på att sättas i karantän.

Har man besökt samma ställen vid de nämnda tidpunkterna och får symptom – som hosta, snuva, feber eller ont i halsen – inom en och en halv vecka ska man kontakta sin hälsovårdscentral.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Maxmo förskola stängd sedan i onsdags – 19 utsatta för coronasmitta men mår bra

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).
Foto: Karin Sundström

Förskolebarnen i Maxmo är i karantän fredagen ut. Därefter ser det ut som att förskolan kan öppna igen. Förskolan ligger intill Maxmo Kyrkoby skola (bilden).

Tretton förskolebarn, tre skolbarn och tre ur personalen i Maxmo är i karantän. Två tester har tagits, men ingen verkar ha smittats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan