Latinska rytmer i Teatro

På fredag klockan 20 bjuder dansföreningen Salsa Vaasa in till en latinsk danskväll på baren Teatro i Vasa. Kvällen inleds med en danslektion som passar även om man aldrig testat att dansa tidigare. Efter det fortsätter kvällen till tonerna av latinsk musik som får höfterna att gunga.

Sport möter ligaledaren

På fredag klockan 18.30 släpps pucken i Ishallen i Vasa. Det väntas vara mycket publik på plats för att se Vasalaget Sport göra upp mot Tappara, som för tillfället leder ligan.

Hur ska det gå när Sport möter Tappara i ishallen?

Höstkonsert i Petalax, Kvevlax och Munsala

Lotta Borg, Tomas Fant, Ann-Katrine Burman och Yngve Lithén bjuder in till höstkonsert tre dagar i rad. Det blir såväl sakrala som profana sånger då internationella välkända låtar varvas med de mest älskade nordiska sångerna. Det utlovas även helt nya sånger.

På fredag (13.10) hålls konserten i Petalax kyrka, på lördag (14.10) i Kvevlax kyrka och på söndag (15.10) i Munsala kyrka.

Väntar division 1 för Vasa IFK:s herrar?

Vasa IFK:s herrar spelar första kvalmatchen till division 1 på lördag. De möter Ilves-Kissat från Tammerfors. Matchstart klockan 18 på stadion i Sandviken.

Inled höstlovet med att måla utan pensel

För Vasaskolorna närmar sig höstlovet – varför inte inleda ledigheten med att gå på konstverkstad? I samband med stadens födelsedagsfirande ordnas ett konstevenemang på lördag klockan 10 till 14 vid Kulturhuset Fanny.

Tanken är att skapa konst på kartong, plattor och träbitar, men utan att använda penslar. I stället för pensel kan man vara påhittig och använda kvistar, vispar, diskborstar, stekspadar... ja, din fantasi sätter gränserna. Verkstaden riktar sig till hela familjen.

Soppa hör till på hösten

På söndag ordnas det soppdag vid Tuckor byagård i Vörå från klockan 11 till 15. På menyn står korvsoppa, tomatsoppa, bröd med pålägg och som efterrätt kaffe med dopp.

Romantisera hösten genom att satsa på myset och gör typiskt höstiga saker som att läsa en bok under en filt med en kopp te.

Fredagen den 13:e – dags att leta fram skräckfilmerna!

Om du har en lyckoamulett är det dags att gräva fram den nu. Fredagen den 13:e sägs medföra otur. Men det är också titeln på en känd skräckfilm, så låt dig inspireras av detta och passa på att se på en riktig nagelbitare till film denna fredag.

På bio i Vasa kan man denna fredag se bland annat Saw X (K-18) och The Exorcist: Believer (K-16). På lördag kan man även se The Nun 2 (K-16) förutom de två redan nämnda skräckisarna.

Mysets tid är här

Ruggig höst ute, mysig spelkväll inne. Vi har plockat ut några spelfavoriter på redaktionen.

Bland dator- eller konsolspel är Starfield och Baldur's Gate 3 omtalade och omtyckta just nu. Föredrar du icke-digitala spel är kanske ordbyggarspelet Bananagrams eller På Spåret-brädspelet något för dig.

Och om du är en pusselvän erbjuder Wasgij?-pusslen en annorlunda utmaning, eftersom man inte ska pussla det på bilden utan snarare det som personerna på bilden ser, eller det som händer 10 sekunder senare.

Om du är en av de som suckar högt varje gång någon föreslår ett spel kan vi ge ett motförslag: bjud in till hobbykväll. Hantverk som är bekanta från lågstadiet, till exempel att färglägga enligt siffror, brodera och skapa med lera, är populära och du hittar massor med inspiration på till exempel Pinterest, Instagram och Tiktok.

Lugn musik, en kopp varm choklad och lite akrylmålning låter som en bra kombo.

Känner du också doften av den här bilden? Lågstadiepyssel kan väcka kreativiteten och gamla minnen.

Njut av höstfärgerna, men ta på dig en halsduk

Enligt vädersajterna Yr, Foreca och Meteorologiska Institutet utlovas mulet och halvklart väder med lite regn mellan varven i Vasatrakten. Det ska bli mellan 5 och 10 grader varmt dagtid, och på lördag kan det bli lite blåsigare med vindbyar på upp till 15 sekundmeter.

Älgjakten inleds denna helg, så kom ihåg att klä dig färggrant om du beger dig ut i skogen.