Tips för mindre barn

Taikon ordnar en spökdag på lördag. Evenemanget är gratis och tänkt för barnfamiljer. Barnen bör vara i åldern 5–12 år och ha med sig en vårdnadshavare. På programmet finns föreställningar och workshops. Platsen är Taikons lokaler på Kasernområdet, tidpunkt lördag klockan 12–14.

Låt nalle övernatta på museet i helgen, det kan bli spännande för er båda.

Kuntsi ordnar en övernattningskväll för mjukisdjur. Den som vill att nallen ska få uppleva en natt på museet kan föra in den på fredag klockan 11–17 och hämta hem den på lördag klockan 11–17. Men Kuntsi påpekar att det kanske är bäst att inte föra in favoritnallen.

Nallen får ta med sig en lämplig säng eller ett täcke. Museets personal tar upp noggranna uppgifter om de gästande leksakerna, för att kunna ta hand om sömnkompisarna på rätt sätt. Följande vecka har barnen möjlighet att se foton på vad som riktigt hände på museet under natten. Fotona finns på Kuntsis Facebook-sida. Nallens övernattning är ett mjukt sätt att bereda barnet på att hantera känslan av avsked och att sova i sitt eget rum. Det kan också förbereda barnet på egna kommande övernattningar.

På lördag klockan 11.45 ordnas en mjukleksaksguidning på svenska på museet.

Under hela helgen, fredag–söndag, ordnar "Pikku aasi" en dockteaterfestival. Platsen är Korsholmsesplanaden 6, vid Kasernområdet. Här kan du läsa mer om de olika föreställningarna.

Har Vasa en egen Vita frun? Spökvandringen kan ge svar.

... och för lite äldre barn

Det sägs att konsulinnan Moes societetsfester pågår fortfarande. Och kan det verkligen vara sant att det spökar i Vasa stads kontorsutrymmen? Guider tar med Vasaborna på en 1,5 timmes spökvandring i Vasa centrum. Besökarna får höra berättelser om spöken och legender. Spökvandringarna är tänkta för ungdomar över tolv år och för vuxna. Svenskspråkiga vandringar ordnas både på fredags- och lördagskvällen, här kan du kolla tiderna.

Musik

Vasa stadsorkester bjuder oss på en kväll i Paris, åtminstone musikaliskt. På fredag kväll klockan 19 spelar orkestern Edith Piafs chansoner i Vasa stadshus. Sopran är fransyskan Valerie Gabail.

Teatro live bjuder på fredag kväll in Max Sene, eller Sexmane. Han hör till en av Finlands mest spelade artister för tillfället. Teatro finns på Handelsesplanaden 15.