Bee på Skafferiet

Popartisten Bee kommer till Ritz på fredag. Vasaborna får lyssna till en kombination av melankolisk pop och soul från klockan 20.

Också i fjol fick besökarna vid FBK i Dragnäsbäck pröva på att pricka rätt med brandsläckaren.

En dag på brandstationen

För många barn är brandmännens jobb speciellt spännande. På lördag finns chansen att kolla in hur det går till en dag på brandstationen. Frivilliga brandkåren i Dragnäsbäck tar emot små och stora besökare klockan 10–14, likaså Frivilliga brandkåren i Smedsby-Böle. Skatila och Vasa FBK tar emot besökare klockan 11–14.

Brandmännen ställer i ordning en evakueringsbana och förevisar hur fett brinner. Kramdjuren kan få första hjälpen och barnen får testa på att släcka bränder. Dessutom får man chansen att kolla in en brandbil inifrån.

Testa cirkus på Taikon

Efter att ha kollat runt vilka konstämnen som intresserar barn, unga och föräldrar visade det sig att många ville pröva på cirkus. På lördag blir det en pröva på-lektion för 4–18-åringar. Under 10-åringar ska ha med sig en vårdnadshavare. Lektionen varar en timme, klockan 12–13.

Världens dag på Alma

Världens dag firas på medborgarinstitutet Alma på lördag. Medborgarorganisationerna och vår mångkulturella region presenterar sig med artister, musik, dans och etniska smaker. Det finns också program också för barn. Evenemanget pågår klockan 12.30–15.

Sport-Tappara

På fredag kväll blir det spännande ishockeymatch på Kopparön när Sport möter Tappara. Matchen börjar klockan 18.30.

Julmarknader

De första julmarknaderna ordnas i våra trakter redan detta veckoslut. Passa på att fynda julklappar och kanske något gott, här finns listan med de marknader som våra läsare tipsat om.

På söndag blir det speeddating i Sundom.

Speeddating i Sundom

På söndag finns det chans till romans på Sundom UF. Anmäl dig på förhand till speeddatingen som pågår klockan 17–19. Högst 50 personer ryms med.

Den vresiga gårdstomten Vrese och kaninbarnen Nina och Kain.

Hög tid att välja adventsbok

Psst. Ett litet tips inför nästa helg. Då blir det första december och det är dags att börja läsa en adventsbok. En av mina favoriter är "Jul i Stora skogen". Boken handlar om Vrese, den ilskna gamla gårdstomten, och Nina och Kain, kaninbarnen som bor med sin släkt i Stora skogen. De inser att december är den månad när alla barn räknar dagarna till julafton. Klart att Nina och Kain också vill fira jul och så börjar en förberedelse utan dess like.

Här kommer fler tips på adventsböcker som finns på biblioteket, om du skyndar dig.