Upplev 80-talet med Sport

På fredag klockan 18.30 när Vasa Sport möter JYP från Jyväskylä på Vasa Elektriska Arena sker det med en touch av retro.

Bästa 80-talsutstyrseln kommer att belönas.

Under första perioden klär sig nämligen hemmalaget Sport i matchtröjor från 80-talet. Spellistan under matchen utgörs av heta discodängor. Bästa 80-talsutstyrseln i publiken kommer att belönas, så klä på dig dina mest skrikiga neonfärgade eller pastellfärgade kläder.

Efter matchen fortsätter festen på Olvi Pub där DJ Okki spelar 80-talshittar.

Skida i skymningen

Fredag klockan 18 till 20 ordnas "Hankmospåren by Night" vid grillplatsen i Slätkärr. Marschallbelysta spår, skotersafari för barn, och givetvis saft- och korvservering. Mysigt.

Ta en liten månskenstur med skidorna i Hankmo på fredag.

Dansa in veckoslutet

Föreningen 65hz kickar igång partysäsongen med vårens första upplaga av "Äänilevy on Ystävä" på Fondis, fredag klockan 20. 100 procent vinylgaranterat.

Festen fortsätter på lördag klockan 22 på Butchers and bankers. DJ:arna Juha U, Wav Frisk och Carl Martin bjuder på upplyftande melodier och rullande basgångar.

Live på O'Malleys – André Linman

Det blir rock n' roll så det bara öser om det då den lokala rockfavoriten André Linman intar scenen på O'Malleys klockan 23 på fredag.

Final i "På Spåret" och bröllop i svenska "Love is blind"

Det lär bli en riktig nagelbitare på järnvägen då far och son Apelgren, Peter och Hector, möter fjolårsvinnarna Marie Agerhäll och Fritte Fritzson i säsongsfinalen i "På spåret" på fredag kväll klockan 21.

I den svenska versionen av Netflixserien "Love is blind" är det dags för bröllop. Hur kommer det att gå för Emilia Holmqvist med rötterna i Ekenäs?

På spårets programledare Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

Globalt game jam i Vasa och Jakobstad

Den 26 till 28 januari bjuder Novia in alla spelintresserade till workshoppen "Game jam".

Under evenemanget får deltagarna pröva på att skapa allt från videospel, till kort- och brädspel. Evenemanget är gratis och kräver inga förhandskunskaper.

Hylla The Eagles på Ritz

Bandet Dollan & Friends firar 5 år med en turné. På lördag spelar de på Ritz i Vasa med början klockan 19. Bandets Eagles-hyllning har tagit dem på spelningar runt om i Finland och Sverige. Nu är de tillbaka i Vasa med flera nya låtar.

Gå på loppis på Gerby uf och skratta i Smedsby

Dags för årets första fynd. På söndag ordnar Gerby ungdomsförening loppmarknad på Gerby uf i Vasa mellan 11 och 15.

Efter loppisfyndandet kan man åka till en annan uf-lokal för att se Smedsby uf:s revy "Ritch, Ratch, Revy" klockan 18. Garanterat skrattkalas. Föreställningen visas också på fredag klockan 19.

Ja, och så ses vi i vallokalerna på söndag. Här har vi sammanställt allt du behöver veta inför valdagen.

Fortfarande osäker på vem du ska rösta på? Här hittar du vårt kandidattest.

Vasabladet rapporterar från presidentvalet på söndagen. Häng med på sajten och i appen!