I Vasa simhall får man testa dykapparat.

Testa att dyka i simhallen

Vill du testa att dyka med dykapparat? Då har du din chans i Vasa på lördag. Då får man testa dykning med hjälp av erfarna dykinstruktörer. Ett nytt pass startar varje jämn timme från klockan 11 till 14. Evenemanget passar alla simkunniga över 12 år. Evenemanget ordnas av Bothnia gulf divers.

Kalyna ordnar en demonstration på Vasa torg där man hedrar fallna ukrainska soldater.

Stå tillsammans för Ukraina

På lördag, den 24 februari, är det två år sedan Ryssland inledde sin invasion av Ukraina. Kalyna ordnar en demonstration på Vasa torg där de hedrar fallna ukrainska soldater och visar att de står på Ukrainas sida. Start klockan 16 på Vasa torg på lördag.

Se tre band på en kväll i Malax

På lördag kan du slå klackarna i taket när Sam's Garage, Shakers and T & The Teasers spelar bland annat rock och blues på bygdegården i Malax. Start klockan 20.

Junior-FM i friidrott

Under både lördag och söndag pågår junior-FM i friidrott i Botniahallen för åldersklasserna 17, 19 och 22 år. Du kan följa med på vår hemsida och sociala medier hela helgen.

Vinteräventyr i världsnaturarvet

Hinderbana, friluftsliv och vinteräventyr utlovas i världsnaturarvet i Svedjehamn i Björköby. Ger man sig in i vinteräventyret som planerats av KvarkenEscape får man ett uppdrag att lösa genom att hitta ledtrådar. Utmaningen passar för alla åldrar.

Man kan också passa på att ta en tur med häst och släde, prova ponnyridning eller klappa besökshunden Rosie. Det finns snöskor att låna, på väg till Saltkaret finns en hinderbana och sjöbevakarna från Vallgrunds visar upp sin svävare – för att nämna några saker som du kan ta del av under dagen. Evenemanget ordnas klockan 13–16 på söndag.